Peter Handzuš Krimi

Tragédia v Malej Studenej doline: Horolezec (†21) neprežil pád z masívu Prostredného hrotu

Pravdepodobnou príčinou pádu mladého horolezca bolo podcenenie postupového istenia, pretože po príchode do chodeckého terénu sa odviazal od lana.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v Malej Studenej doline: Horolezec (†21) neprežil pád z masívu Prostredného hrotu
2
Galéria

V piatok (03.03.2017) večer informovala priateľka jedného z horolezcov, ktorá sa nachádzala doma v Poľsku, že dostala od priateľa SMS správu o páde jeho kolegu. V správe bolo napísané, že kolegu, ktorý spadol nevidia, a že potrebujú pomoc. „Na telefónne čísla horolezcov sa nedalo dovolať, nakoľko v danej oblasti bol slabý signál. Po ďalšom zisťovaní polohy sa horskí záchranári dozvedeli, že horolezec spadol v masíve Prostredného hrotu z Dubkého lávky do Malej Studenej doliny vo Vysokých Tatrách. Na pomoc mu odišla skupina záchranárov HZS zo Starého Smokovca a zároveň na miesto smeroval aj chatár z Téryho chaty, ktorý je dobrovoľným záchranárom HZS,“ informujú záchranári na ich webovej stránke.

Chatár našiel spadnutého poľského horolezca pod stenou Prostredného hrotu, ktorou vedie Dubkeho lávka bez známok života. Horolezec spadol približne z výšky 150 metrov na skaly. Po príchode záchranného družstva horolezca nabalili a pomocou saní transportovali do márnice v Starom Smokovci, kde ho odovzdali príslušníkom Polície.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM