Monika Vengrínová Rôzne

Trápila ich dažďová voda, blato i prach: Konečne sa dočkali rekonštrukcie

Obyvatelia bytového domu na Ulici Dominika Tatarku v Poprade majú konečne dôvod na radosť. Rekonštrukciu vnútrobloku im mesto sľúbilo už pred niekoľkými rokmi, teraz sa jej dočkali. Dažďová voda a blato, ktoré ich trápili, sú tak minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Trápila ich dažďová voda, blato i prach: Konečne sa dočkali rekonštrukcie
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Rekonštrukcia vnútrobloku bytového domu na ulici Dominika Tatarku bola dlhodobou požiadavkou jeho obyvateľov, nakoľko tam bol veľmi nevyhovujúci stav odvádzania dažďovej vody,“ uviedla dôvod rekonštrukcie daného vnútrobloku vedúca odboru výstavby MsÚ v Poprade Kristína Horáková.

Aj podľa popradského primátora Antona Danka bola rekonštrukcia potrebná: „Túto rekonštrukciu sme obyvateľom bytového domu sľúbili už pred niekoľkými rokmi, keď sa rekonštruovali viaceré uličky, keďže tu bolo veľmi prašné prostredie“.

Vo vnútrobloku sa okrem vchodov do samotného bytového domu nachádzajú i garáže, do ktorých sa obyvatelia podľa Horákovej dostávali po blate a dažďovej vode. Ani vyfrézovaná zmes, ktorou boli tieto priestory vysypané, nestačila. Mesto preto minulý rok spracovalo projekt na odvedenie dažďových vôd a tento rok na základe vyčlenených finančných prostriedkov pristúpilo k súťaži a následnej realizácii.

„Prioritne tam boli odvedené dažďové vody a celý vnútroblok bol zrealizovaný tak, že je tam položená zámková dlažba. Súčasťou sú, samozrejme, aj sadové úpravy,“ dodala Horáková. Náklady na rekonštrukciu presiahli 23-tisíc eur.

Kolaudácia vnútrobloku na ulici Dominika Tatarku
11
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM