Slavo Petrus Iné športy

Tri body pre Kežmarčanky: V utorok zdolali olympijské nádeje z Nitry

Kežmarské volejbalistky v utorok podvečer v rámci 10. kola najvyššej volejbalovej súťaže privítali na svojej palubovke, v mestskej športovej hale (MŠH) V. Jančeka, družstvo volejbalových nádejí Centra olympijskej prípravy (COP) Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Tri body pre Kežmarčanky: V utorok zdolali olympijské nádeje z Nitry
Foto: Slavo Petrus / Zdroj: Dnes24.sk

Postavenie v tabuľke hovorilo jasne v prospech domáceho tímu. Kežmarok figuroval na 3. mieste so šiestimi výhrami a dvoma prehrami, naopak Nitra na siedmom s bilanciou 2 – 6. Úvodný set mali od samého začiatku pod kontrolou Kežmarčanky a výborný výkon predvádzali aj v druhom sete, ale na jeho konci už začali Nitranky hrýzť. Ich zlepšená hra, resp. poľavenie Kežmarku využili naplno v treťom sete, ktorý vyhrali dievčatá spod Zobora. Tréner Kežmarku Jozef Bréda, musel do hry zapojiť aj skúsené Moniku Smák a Tatianu Dragašekovú a aj vďaka nim sa nakoniec zo zisku troch bodov radovalo kežmarské publikum. Za zmienku stojí 26 bodov hráčky Nitry Karin Šunderlíkovej.

KV Oktan Kežmarok – COP Nitra 3:1 (19, 23, –23, 23)
Zostava a body Kežmarku: Jakušová 16, Harčárová 7, Vrabcová 3, Labudová 8, Dragašeková 5, Becková 10, Zátrochová 7, Smák 2, Šurabová 1, Jagodzinska – libero.

Marek Maličký, tréner COP Nitra: „Videli sme celkom zaujímavý zápas, aj keď domáci mali prvé dva setu pod kontrolou. Robili sme veľa chýb. V treťom a štvrtom sete sme sa dostali ku koncovkám a začali sme bodovať. Divákom sa takýto volejbal musel páčiť. Na začiatku stretnutia sme si povedali, že musíme predviesť dobrú hru, aby sme z Kežmarku odchádzali s dobrým pocitom, po výkone, aký sme počas víkendu podali na Slávii. Naše mladé družstvo sa stále učí a množstvo chýb v ich podaní je pochopiteľné.“

Jozef Bréda, tréner Kežmarku: „Po dvoch vyhratých setoch sme poľavili, nastal útlm. Dievčatá z Nitry išli na podaní do rizika, čo bolo vidieť pri množstve pokazených podaní, ale tými, čo im vyšli, získavali body. Pri takomto stave treba niečo s družstvom urobiť, tak sme sa rozhodli prestriedať a zapojiť do hry novú nahrávačku a smečiarku. Štvrtý set bol akýsi festival pokazených podaní. My sme pokazili asi sedem a Nitra dokonca jedenásť. Po poslednej lopte sme si vydýchli, že máme tri body doma. Musíme priznať aj silu súpera. Majú vysoké, silné a dobre trénované hráčky.“

Najbližšie domáce stretnutie odohrajú kežmarské volejbalistky proti nováčikovi súťaže Zvolenu v MŠH V. Jančeka 28. novembra o 17. hodine.

Tri body pre Kežmarčanky: V utorok zdolali olympijské nádeje z Nitry
11
Galéria
Foto: Slavo Petrus / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM