Monika Vengrínová Hokej

Tri inkasované góly v presilovke, nový brankár a nakoniec výhra Kamzíkov

Nešťastná druhá tretina, v ktorej Kamzíci inkasovali tri góly v početnej prevahe o jedného hráča, otočila skóre v prospech hostí z 2:1 na 2:4. Za výsledku 2:3 sa tak do brány premiérovo postavila nová posila tímu Lotyš Masalskis, ktorý si vychutnal svoje prvé víťazstvo na popradskom ľade.

Ilustračný obrázok k článku Tri inkasované góly v presilovke, nový brankár a nakoniec výhra Kamzíkov
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Domáci Poprad nastúpil do zápasu bez Suchého a najlepšieho strelca tímu Lapšanského, iba na lavičke začala zápas aj olympijská posila – brankár Edgars Masalskis. Prvé prerušenie hry prišlo až takmer po troch minútach hry a postaral sa o neho Takáč po strele popod Lašákovu lapačku – 1:0 pre Poprad. Ešte ani neutíchla radosť domácich a z rýchleho brejku sa presadil Šimíček. Vedenie na domáce hokejky mohol vrátiť opäť Takáč, ale pred prázdnou bránkou nepochopiteľne zlyhal. „Kamzíkom“ to vyšlo až minútu pred prvou prestávkou v presilovke. Spoza bránky našiel Kroták voľného Stalsa – 2:1.

Na začiatku druhej tretiny dostal Poprad výhodu presilovej hry a zahral ju katastrofálne. Najprv na modrej chyboval Kurali a po sóle cez celé ihrisko vyrovnal Dávid Buc. To však nebolo všetko, druhý gól v oslabení dosiahol po ďalšom úniku Tomáš Klíma – 2:3. To sa z bránky porúčal Sidor a za potlesku tribún ho striedal lotyšský reprezentant Masalskis. Domácich vývoj stretnutia zaskočil a na dva rýchle údery Trenčína počas vlastného oslabenia nedokázali zareagovať. Horor pre domácich priaznivcov pokračoval aj v 36. minúte, keď na dvakrát prekonal Masalskisa osamotený Mikula. V poslednej minúte druhej tretiny sa Popradčania predsa len dočkali. Po odraze puku od zadného mantinelu sa najrýchlejšie zorientoval Paločko a poslal ho do odkrytej časti bránky – 3:4.

Tretie dejstvo začali veľkým tlakom domáci. Lašák zázračne chytil puk po Mlynarovičovej strele. Poprad držal v hre o body Masalskis, vyznamenal sa najmä pri šanciach „vojakov“ počas presilovej hry. V 50. minúte sa na popradskú bránku rútila dvojica Buc a Komínek, druhý menovaný trestuhodne prestrelil. O minútu neskôr sa parádny sólom prezentoval Tomáš Sýkora, zbavil sa troch brániacich hráčov a povedľa zle stojaceho Lašáka vyrovnal 4:4. Po vyrovnávajúcom góle Popradu už na ľade veľa vzruchu nebolo, a tak sa čakalo na predĺženie.

V ňom pykala Dukla počas vylúčenia D. Buca. K puku sa dostal Mlynarovič, nahodil ho do bránkoviska a s tečom brániaceho hráča skončil za Lašákom – 5:4 pp.

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Z našej strany to pri hre 5 na 5 nebol zlý zápas. Stále si myslím, že už ma v hokeji nemôže nič prekvapiť. Naše presilovky to je realita, nepochopiteľné skraty. Chýbal nám Lapšanský v presilovej hre a výpadok bolo cítiť.“

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: „Začali sme vlažne, nebolo to podľa našich predstáv. Na hru v oslabení sme sa pripravovali, ale tri góly nám veľmi pomohli. Na konci druhej tretiny sme dostali kontaktný gól a enormný tlak v záverečnej časti sme neustáli. Straty bodov je nám ľúto, musíme sa do ďalších zápasov zlepšiť.“

HK Poprad – Dukla Trenčín 5:4 pp (2:1, 1:3, 1:0 – 1:0)
Góly: 3. Takáč, 19. Štals. 40. Paločko, 51. Sýkora, 64. Mlynarovič – 3. Šimíček, 22. Buc, 23. Klíma, 36. Mikula.
Vylúčení: 2:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:3,
rozhodovali: Lauff, Jonák – Holienka, Valach, 1842 divákov

Poprad-Trenčín 19.1.2014
1
Galéria
Poprad-Trenčín 19.1.2013
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM