Monika Vengrínová Rôzne

Turistické chodníky v Tatrách už vytyčuje tyčové značenie. Vedie ku všetkým vysokohorským chatám

Vo vysokohorskom prostredí Tatranského národného parku pracovníci Strediska terénnych služieb Štátnych lesov TANAPu každoročne vytyčujú približne 21 kilometrov značkovaných turistických chodníkov. Použijú na to takmer päťsto drevených tyčí.

Ilustračný obrázok k článku Turistické chodníky v Tatrách už vytyčuje tyčové značenie. Vedie ku všetkým vysokohorským chatám
Zdroj: Dnes24.sk

„Tyčové značenie osádzame na chodníkoch vedúcich ku všetkým vysokohorským chatám, ktoré sú v zime otvorené. Teda okrem chaty pod Rysmi. A v dolinách po miesta, od ktorých platí zimný uzáver. Rovnako tyčami označujeme aj tie chodníky, ktoré prechádzajú úsekmi bez lesa,“ hovorí Dominik Michalík, vedúci Strediska terénnych služieb Štátnych lesov TANAPu.

Tyče s turistickými značkami sa okrem Mlynickej a Mengusovskej doliny nachádzajú aj na zelenom chodníku stúpajúcom z Tatranskej Polianky po Sliezsky dom a rovnako aj na žltom chodníku stúpajúcom zo Smokovca po Velickú poľanu. Tyčami vyznačená je tiež magistrála od Sliezskeho domu smerom na Hrebienok a z Hrebienka od hornej hranice lesa na Lomnickej vyhliadke, až po Skalnaté pleso. Nad hornou hranicou lesa je vytyčovaný aj žlto značený chodník vedúci z Bielej vody Kežmarskej ku chate pri Zelenom plese. A samozrejme tyčami značená je Veľká Studená dolina po Zbojnícku chatu a Malá Studená dolina po Téryho chatu. Dĺžka takto vyznačených turistických chodníkov je premenná a závisí predovšetkým od snehových podmienok. Napriek tomu, najdlhšou zimnou trasou je bezo sporu Veľká a Malá Studená dolina.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM