Monika Vengrínová Tlačové správy

U Matúša zo Starmanie nakupuje i No Name, Elán či Robo Papp. Priamo v centre Popradu

To, že v Hudobnom centre na popradskom námestí je možné kúpiť čokoľvek, čo sa hudby týka, vedia nielen hudobníci zo širokého okolia, ale i z celého Slovenska. Každého, kto vstúpi, tu čaká príjemné prostredie, obrovský výber a naslovovzatý odborník priamo od fachu.

Ilustračný obrázok k článku U Matúša zo Starmanie nakupuje i No Name, Elán či Robo Papp. Priamo v centre Popradu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Štamgasti si zrejme tieto hudobniny pamätajú ešte v pasáži, dnes ich však možno nájsť všetkým na očiach, priamo v srdci námestia. Svetelná tabuľa i krásny výklad tak každého utvrdia, že je na správnom mieste. Na detaily sa nezabudlo ani pri výstupe do predajne, kde schodisko zdobia krásne obrazy s hudobnými motívmi. Čerešničkou na torte je však samotná predajňa.

Hudobné centrum patrí k slovenskej špičke

Na prvý pohľad zaujmú veľké priestory, na hudobniny netypické a v okruhu minimálne osemdesiatich kilometrov jediné. „Moji dodávatelia z Bratislavy, i iní, čo sem chodia, to tu chvália. Údajne takáto predajňa s výnimkou hudobných firiem na Slovensku ani nie je. Začínal som však od nuly. Svoje som nemal vôbec nič. Všetok tovar som mal požičaný od firmy, pre ktorú som v tom čase robil. Dnes už ale všetko, čo sa tu nachádza, je moje. A verím, že z týchto hudobnín urobím obchod, v ktorom zákazník nájde čokoľvek, čo si zažiada,“ uvažuje nad minulosťou i budúcnosťou Hudobného centra jeho majiteľ Matúš Karabin.

Momentálne tak v predajni nájdete zhruba 140 druhov gitár od klasických španielok pre umelecké školy, cez akustické, elektrické, až po basgitary, ďalej asi 20–25 modelov klavírov, prevažne elektrických, ktorých výhoda oproti klasickým je vo váhe, skladnosti i v cene, ale i rôzne sláčikové nástroje ako husle, violy, kontrabasy, či dychové nástroje, medzi ktorými nájdete flauty, trúbky či saxofóny alebo bicie nástroje, reproboxy a dokonca mixážne pulty.

Okrem toho v predajni nechýba rôzne príslušenstvo od výmyslu sveta, či už ide o povlaky, gitarové podnožky, remene, mikrofóny, ale i struny, sláčiky, brnkátka, paličky k bicím, alebo knihy do hudobných škôl, ale i mnoho mnoho iného.

V predajni môžete naraziť i na známych muzikantov

„Najviac sa predávajú gitary, v dnešnej dobe sú však veľmi moderné i kadejaké ukulele, guitalele, mandolíny a iné exotické nástroje. Ľudí to strašne baví, sám som z toho prekvapený,“ hovorí s úsmevom majiteľ centra.

Každý nástroj si, samozrejme, môžete v hudobninách i vyskúšať a v prípade, že sa rozhodnete pre taký, ktorý v predajni momentálne chýba alebo si želáte farbu, ktorá nie je na sklade, zvyčajne do dvoch dní je vašim požiadavkám vyhovené. Tu sa totiž riadia heslom, „náš zákazník, náš pán“.

Preto sem radi chodia nakupovať ľudia zo široka-ďaleka. Laici, ktorí skúšajú a začínajú, takí, pre ktorých je hudba koníčkom, ale i profesionáli, ktorých hudba živí. Častými zákazníkmi sú tak chalani z No Name, či Robo Papp. Nakupoval tu i Jano Baláž z Elánu, chalani z Matúšovej kapely Starmania, i veľa veľa ďalších známych muzikantov, z ktorých mnohí sú jeho kamarátmi. Matúš totiž na slovenskej hudobnej scéne pôsobí už mnoho rokov.

S výberom vám pomôže profesionálny hudobník

„Živím sa hudbou. Hral som v množstve kapiel, teraz však hrám profesionálne v skupine Starmania. Sme eventová kapela, hráme česko-slovenské oldies hity na rôznych firemných akciách. Často hráme i v telke. Naposledy sme účinkovali na podujatí Zlatý puk, dávnejšie i v Superstar ako sprievodná kapela, ale i v rôznych zábavných programoch, na eventoch či na dňoch miest,“ predstavuje svoju skupinu klávesák Matúš.

A to je zárukou toho, že vám v Hudobnom centre poradí skutočne fundovane a rád vás privíta i na predstavovačkách hudobných nástrojov, ktoré vo svojej predajni robieva. Predstavujú sa rôzne gitary a gitarové aparáty, najbližšie sú naplánované mixážne dj-ské pulty a príslušenstvo. „Chystám napríklad aj výstavu hudobných stojanov na hudobné nástroje. Koncom roka budeme vystavovať klavíry Yamaha. V lete by sme tiež chceli urobiť niečo vonku. Každopádne, vítaný je každý, hudobníci si určite prídu na svoje,“ uzatvára majiteľ hudobnín.

U Matúša zo Starmanie nakupuje i No Name, Elán, či Robo Papp. Priamo v centre Po
21
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
U Matúša zo Starmanie nakupuje i No Name, Elán, či Robo Papp. Priamo v centre Po
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM