Martin Sýkora Iné športy

Úspech popradských karatistov na MSR: Tri tituly si to namierili pod Tatry

Vrchol karatistickej sezóny oslávili mladí slovenskí karatisti v Košiciach, kde sa konali Majstrovstvá Slovenska v kategóriách detí a žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Úspech popradských karatistov na MSR: Tri tituly si to namierili pod Tatry
Zdroj: Shihan Poprad

Multifunkčná hala vo všešportovom areáli privítala vyše tisíc štartujúcich v kategóriách agility, súborného cvičenia kata a športového zápasu kumite. Karate klub Shihan Poprad z metropoly východného Slovenska priniesol pod Tatry tri tituly. Súčasťou majstrovstiev bolo aj vyhlasovania víťazov Slovenského pohára v jednotlivých kategóriách pre rok 2017.

„Za Shihan si pohár prevzali Hana Hybenová za víťazstvo v kategórií agility 5-ročných dievčat a Martin Stříž v kategórií kumite starších žiakov začiatočníkov do 40 kg,“ uviedol Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

Ako prvé boli na programe pohybové súťaže agility, kde sa zo Shihanistov najlepšie darilo Veronike Jalowiczorovej, ktorá si medzi 10-ročnými dievčatami vybehala striebornú medailu. V súbornom cvičení kata sa najďalej dostali Benjamín Hyben medzi 6–7 ročnými chlapcami a Simona Bednarčíková medzi staršími žiačkami v kategórií pokročilých. Svoje repasážne zápasy o bronz však prehrali a ostali tak za pódiovým umiestnením.

„V športovom zápase kumite sa o prvé zlato postaralo prekvapenie sezóny – debutantka Karin Kleinová, ktorá kategóriu mladších žiačok začiatočníčok nad 37 kg suverénne vyhrala. Premožiteľa nenašiel ani Martin Stříž medzi staršími žiakmi, začiatočníkmi do 40 kg. O tretí titul Majster Slovenska pre rok 2017, sa postarala Veronika Jalowiczorová ktorá dominovala medzi staršími žiačkami do 30 kg,“ informoval Glatz.

Medailovú zbierku v kategórií jednotlivcov ešte doplnila Barbora Glatzová, ktorá medzi staršími žiačkami do 40 kg vybojovala bronz. O ďalšie milé prekvapenie sa postarali 6–7 roční chlapci, Benjamín Hyben a debutanti Tadeáš Krakovský a Vlastislav Baláž, ktorí v súťaži kumite družstiev vybojovali bronz. O čosi lepšie si počínalo družstvo starších žiakov v zložení Filip Chudík, Martin Stříž a hosťujúci Šimon Sečkár, ktorí v silnej konkurencií osemnástich zaregistrovaných družstiev, vybojovali cenné striebro.

Shihan Košice 05/2017
11
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad
Zdroj: Shihan Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM