Martin Sýkora Iné športy

Úspešné popradské karate: Ľubovianský pohár brali Shihanisti do Popradu

V sobotu 7. októbra privítala Mestská športová hala v Starej Ľubovni mladých karatistov na tradičnom turnaji Ľubovňa Open Cup 2017, ktorého sa zúčastnili aj Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku Úspešné popradské karate: Ľubovianský pohár brali Shihanisti do Popradu
Zdroj: Shihan Poprad

Pretekári Karate klubu Shihan Poprad (KKS) si šli do Ľubovni s chuťou zazápasiť a ukázali tu opäť svoju kvalitu. Do programu boli zaradené aj súťaže v kategóriách agility detí. Prvé medaile do Popradského tábora tu priniesli Hana Hybenová medzi 5-ročnými a Nelly Martonová medzi 7-ročnými dievčatami, keď skončili obidve strieborné.

Medaily medzi najmenšími

Druhú, tento krát zlatú medailu si Hana Hybenová zavesila na krk za víťazstvo v kategórií súborného cvičenia kata 5-ročných dievčat. V kategórií kata 6–7 ročných chlapcov bodoval aj Benjamín Hyben, ktorý skončil bronzový. Tadeášovi Krakovskému, Andrejovi Tapferovi a ani Štefanovi Šoltésovi sa v tejto kategórií nepodarilo postúpiť z eliminačných bo­jov.

„Z eliminácií nepostúpili v kata ani Karolína Kiššková a Nelly Martonová medzi 6–7 ročnými dievčatami a Jozef Langa medzi mladšími žiakmi. Suverénne si počínal aj tretí zo súrodencov Hybenovcov Hugo, keď kategóriu kata starších žiakov s prehľadom vyhral,“ informoval Ján Glatz z KKS. Tomášovi Stoklasovi a Martinovi Střížovi sa v tejto kategórií nedarilo a ostali v eliminačných bojoch.

Shihan Poprad Stará Ľubovňa 10/2017
25
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Shihan najúspešnejším

Barbora Glatzová medzi staršími žiačkami skončila strieborná a Simona Bednarčíková medzi mladšími dorastenkami vybojovala bronz. Vanesa Jankurová medzi kadetkami a Samuel Bednarčík medzi juniormi nenašli premožiteľov a svoje kategórie suverénne vyhrali. V športovom zápase kumite začali zbierať medaile tí najmenší. „Nelly Martonová medzi 6–7 ročnými dievčatami do 25 kg skončila bronzová. Medzi 6–7 ročnými chlapcami nad 25 kg vybojoval Benjamín Hyben striebro a Tadeáš Krakovský bronz. Andrej Tapfer z eliminačných bojov nepostúpil,“ uviedol Glatz.

Jozef Langa medzi mladšími žiakmi do 32 kg vybojoval bronz. V kategórií starších žiačok do 35 kg si to vo finále rozdali shihanistky. Veronika Jalowiczorová vybojovala zlato a Ema Zacharová tento krát skončila strieborná. „Strieborná skončila aj Barbora Glatzová medzi staršími žiačkami nad 40 kg. Martinovi Střížovi sa medzi staršími žiakmi nad 40 kg nedarilo a ostal v eliminačných bojoch. Rovnako v eliminácií ostali aj Filip Chudík a Matúš Duda medzi mladšími kadetmi do 45 kg,“ pokračoval Glatz.

Posledné zlato do Popradského tábora priniesol Adam Chudík, ktorý kategóriu mladších dorastencov do 50 kg s prehľadom vyhral. Medailovú zbierku v Ľubovni uzavrel Marko Jalowiczor ktorý medzi kadetmi do 60 kg skončil strieborný. Kristína Tapferová medzi kadetkami do 55 kg skončila v eliminačných bojoch. Karate klub Shihan Poprad v súťaži klubov so 6 zlatými, 7 striebornými a 5 bronzovými medailami obsadil konečné prvé miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM