Monika Vengrínová Iné športy

Úspešnú sezónu ukončil úrazom: Náš najlepší cyklotrialista vo Švajčiarsku tesne pred bránami finále

Svetový pohár UCI vo švajčiarskom Moutier uzavrel sezónu nášho najlepšieho cyklotrialistu Jána Kočiša. Na posledný pretek v roku sa tešil, napokon však pre zranenú nohu skončil tesne pred bránami finále.

Ilustračný obrázok k článku Úspešnú sezónu ukončil úrazom: Náš najlepší cyklotrialista vo Švajčiarsku tesne pred bránami finále
Zdroj: Dnes24.sk

Do Moutier cestoval so svojimi kolegami zo Slovenska a najlepším poľským jazdcom Karolom Serwínom. V deň pred štvrťfinále, v rámci ktorého organizátori pripravili náročné sekcie, si oddýchol pri televíznych seriáloch a popoludní ukázal, čo v ňom je.

Do semifinále z prvého miesta

„Bol som veľmi rád, že predpoveď počasia nevyšla a bolo slnečno. Sekcie boli tiež veľmi pekne postavené, preto ma bavilo jazdiť, čo sa prejavilo aj na mojej karte s trestnými bodmi. V prvom kole som ich zaznamenal len štyri, v druhom som svoju jazdu vyčistil a nespravil som žiadnu chybu, čo znamenalo nula trestných bodov,“ priblížil Ján Kočiš.

Do semifinále tak postúpil z prvého miesta, z čoho mal, podľa jeho slov, obrovskú radosť, nakoľko potvrdil, že nešlo o náhodu, ale o jeho vynikajúcu formu. Dobrá nálada však skončila na druhý deň, keď ešte pred pretekom v tréningovej zóne nešťastne spadol z veľkej výšky priamo na pätu.

Tri body od finále

„V tom momente som si povedal, že je koniec. Veľmi som sa na seba nahneval, zo súťaže som však takto rýchlo odstúpiť nechcel. Po ošetrení som sa postavil na štart. V prvej sekcii som bojoval viac s bolesťou ako s prekážkami, veľmi mi však pomohli diváci, ktorí videli, že som zranený,“ objasnil Ján s tým, že aj vďaka nim sa mu podarilo prvú sekciu prejsť bez trestných bodov. Kým však v prvom kole bol na postupovom mieste do finále, druhé nevydržal a nakoniec skončil dvanásty, pričom od vytúženého finále ho delili len tri body.

„Nakoniec však bolo asi dobre že to takto dopadlo, lebo na finále som sa s mojou nohou vôbec necítil. Bol to pre mňa naozaj veľký boj a som rád, že som si neublížil ešte viac,“ dodal Janko, ktorý už v novembri začína so zimnou prípravou.

Ján Kočiš na Svetovom pohári UCI vo Švajčiarsku
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM