Peter Handzuš Iné športy

Úspešný víkend pre Citybowling. Majstrovský titul ostal v Poprade

Minulý víkend sa bojovalo na prvých Majstrovstvách SR klubov v bowlingovom centre Citybowling Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný víkend pre Citybowling. Majstrovský titul ostal v Poprade
Zdroj: Dnes24.sk

Pôvodne mal každý klub možnosť nominovať len jedno štvorčlenné družstvo, ale keďže sa neprihlásil dostatočný počet klubov bola daná možnosť, aby klub prihlásil do súťaže aj dve družstvá, čo využili BK Citybowling B a BK Juniorov Zvolen B. Celkove sa zúčastnilo 14 štvorčlenných dužstiev. Za umiestnenie vo všetkých súťažiach od prvého až do desiateho miesta boli pridelované body od 10 do 1, ktoré sa pripočítavali príslušnému družstvu.

V sobotu 29.3.2014 sa hrala súťaž dvojíc. V troch rundách sa vystriedalo na dráhach 28 dvojíc, z ktorých prvé štyri postupovali do finále. Najlepšie si počínalo družstvo BK Juniorov Zvolen A, z ktorého sa obidve dvojice prebojovali do finále, ďalej dvojica BK Citybowling Poprad A a dvojica BK Lineas Prešov. Vo finále využila výhodu domáceho prostredia dvojica BK Citybowling Poprad v zložení Jurínyi Ľuboslav a Andrássy Lukáš a vyhrala súťaž dvojíc, na druhom mieste skončila dvojica BK Juniorov Zvolen A v zložení Debnár Ján a Šramko Peter, tretie miesto si vybojovala dvojica BK Lineas Prešov v zložení Merkovský Vladimír a Hajduk Stanislav a na štvrtom mieste skončila druhá dvojica z BK Juniorov Zvolen A v zložení Karlík Lukáš a Černý Milan. Po prvom hracom dni najlepšie bolo na tom družstvo BK Juniorov Zvolen, ktoré za súťaž dvojíc získalo 16 bodov pred BK Citybowling Poprad 13 bodov a BK Lineas Prešov 9 bodov. Súťaž dvojíc sa hrala na 35 stopovom mazaní, ktoré bolo použité na Európskom šampionáte žien v roku 2010 v Rige. Mazanie ako sa ukázalo bolo dosť náročné a potrápilo všetkých hráčov.

V nedeľu 30.3.2014 sa už od ôsmej hodiny začala prvá runda súťaž štvorčlenných družstiev, hralo sa na súčet štyroch hier všetkých hráčov z družstva. Na prvom mieste skončilo družstvo BK Lineas Prešov v zložení Gožo Matúš, Vinca Juraj, Hajduk Stanislav a Merkovský Vladimír výkonom 3227 bodov s priemerom 201,69 a získali 10 bodov do celkového súčtu, na druhom mieste skončilo družstvo Juniori SBwZ v zložení Merkovský Fabio, Basala Alex, Jakobei Michal a Karlík Roman výkonom 2958 s priemerom 180,88 a získalo do celkového súčtu 9 bodov a na treťom mieste skončilo družstvo BK Citybowlin Poprad A v zložení Jurínyi Ľuboslav, Jurínyi Ľudovít, Petras Ján a Andássy Lukáš, výkonom 2871 bodov s priemerom 179,44 a do celkového súčtu získalo 8 bodov. Súťaž družstiev sa hrala na 45 stopovom mazaní, ako aj Masters.

Všetky body jednotlivých hráčov sa každému sčítavali a prvý dvadsiati postupovali do súťaže All event a Masters. Tu na prvom mieste skončil Černý Milan z BK Juniorov Zvolen na druhom mieste Jurínyi Ľuboslav z družstva BK Citybowling A, tretí skončil Andrássy Lukáš z toho istého klubu a štvrtý skončil Hajduk Stanislav z klubu BK Lineas Prešov.

Duhé a tretie miesto a navyše ôsme miesto Jána Petrasa prispeli k celkovému víťaztvu družstva z klubu BK Citybowling Poprad A so ziskom 41 bodov, v zložení Jurínyi Ľuboslav, Jurínyi Ľudovít, Petras Ján a Andrássy Lukáš, na druhom mieste skončilo družstvo z klubu BK Juniorov Zvolen A so ziskom 32 bodov zložení Debnár Ján, Černý Milan, Šramko Peter a Karlík Lukáš a na treťom mieste BK Lineas Prešov tiež so ziskom 32 bodov v zložení Gožo Matúš, Vinca Juraj, Hajduk Stanislav a Merkovský Vladimír.

Celé toto podujatie malo výbornú organizáciu zo strany Citybowling Poprad a SBwZ za čo im patrí poďakovanie a tiež bezproblémový priebeh súťaže za čo patrí vďaka všetkým zúčastneným hráčom.

Igor Lendácky

Úspešný víkend pre Citybowling. Majstrovský titul ostal v Poprade
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM