Správy

V hre je prípadná rekonštrukcia: Dôležitý most na začiatku Popradu podrobne preskúmali

Cestný most ponad železnicu na začiatku mesta Poprad v smere zo Svitu prešiel diagnostikou. Práce do značnej miery sťažovali podtatranské klimatické podmienky.

Ilustračný obrázok k článku V hre je prípadná rekonštrukcia: Dôležitý most na začiatku Popradu podrobne preskúmali
Zdroj: Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja

Informovala o tom Správ a údržba ciest (SÚC) Prešovského samosprávneho kraja na sociálnej sieti.

Začiatkom tohto týždňa zamestnanci oddelenia diagnostiky a kvality stavieb v spolupráci s mostnou čatou oblasti Poprad vykonali na mostnom objekte M2912 údržbovú činnosť, základné merania a diagnostiku na vybraných konštrukčných častiach.

Prípadná rekonštrukcia

Práce do značnej miery sťažovali náročné a premenlivé podtatranské klimatické podmienky.

„Činnosti boli vykonávané v rámci údržbovej činnosti. Následne plánujeme vykonať komplexnú diagnostiku mosta, z ktorej sa určí ďalší postup prípadnej rekonštrukcie,“ uviedla na margo prác Lea Lehotská z kancelárie predsedu Prešovského samosprávneho kraja. Most sa nachádza na ceste, ktorá spája okresné mesto s Vysokými Tatrami.

Okrem miestnych obyvateľov tak cez neho prechádza aj množstvo turistov.

Permanentná údržbová činnosť a diagnostika dopravných stavieb sú podľa SÚC kľúčovými aspektmi pre efektívne a bezpečné fungovanie dopravy.

Vďaka diagnostike dokážu cestári identifikovať aktuálny stavebno-technický stav ciest, mostov, priepustov, zárubných a oporných múrov. Zároveň vedia včas odhaliť potenciálne problémy týchto stavieb, navrhnúť vhodný spôsob ich opravy alebo rekonštrukcie a predísť tak náhlym nehodám či katastrofám.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM