Peter Handzuš Samospráva

V Kežmarku postavia nájomný dom. K dispozícii bude 23 bytov

Mesto Kežmarok plánuje v najbližšom období výstavbu nájomných bytov. Prednosta miestneho Mestského úradu Ladislav Faix informoval, že v rokoch 2013 až 2015 by mal vzniknúť nový bytový dom s 23 bytmi na Lanškrounskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku V Kežmarku postavia nájomný dom. K dispozícii bude 23 bytov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Po roku 2015 mesto plánuje vybudovať ešte dva ďalšie nájomné bytové domy, všetky v lokalite sídliska Juh pri Tescu. Počet bytov ani náklad sa zatiaľ nedá presne určiť, ale predpoklad je 18 plus 27 bytov. Lokalita bude týmto definitívne dobudovaná,“ povedal Faix.

Nájomné byty nie sú pre každého

Mestský úrad v Kežmarku momentálne eviduje takmer 180 žiadostí o pridelenie mestského nájomného bytu. Voľné bytové jednotky na prenájom však momentálne nie sú.

„Je to pre stavebno-technický stav, tieto byty sú v centrálnej mestskej zóne. Voľné sú dva byty na sídliskách, tie sú však určené na predaj,“ dodal prednosta.

Žiadateľ o pridelenie bytu musí podľa neho spĺňať isté podmienky, okrem trvalého pobytu na území mesta nesmie mať vlastný byt, alebo mať inú bytovú núdzu. Mesačný príjem žiadateľa a osôb, ktorých príjmy sa posudzujú spoločne, pritom nesmie prevyšovať trojnásobok životného minima.

„Momentálne je v našom meste spolu 265 nájomných bytov, ktoré sa nachádzajú v prevažnej miere v bytových domoch na sídlisku Juh, teda na ul. Generála Štefánika, na ul. Baštovej a jednotlivé byty v domoch v historickom jadre,“ uzavrel Faix.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM