Peter Handzuš Futbal

V Kravanoch sa stretli bývalí reprezantanti. Zápas komentoval legendárny Karol Polák

Atraktívny športový zážitok z futbalového zápasu bývalých reprezentantov a ligových hráčov Československa proti bývalým hráčom Popradu zažili diváci na futbalovom štadióne v Kravanoch.

Ilustračný obrázok k článku V Kravanoch sa stretli bývalí reprezantanti. Zápas komentoval legendárny Karol Polák
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Exhibíciu v krásnom, skoro letnom počasí, komentoval Karol Polák, ktorý sa aj na tento zápas pripravil tak, ako sme na to boli zvyknutí z televíznych prenosov.

„Pripraviť sa na tento zápas mi trvalo viac, ako príprava na ligový zápas. Tam boli súpisky vždy dané. Tu som musel načrieť hlboko do archívov a povypisovať si rôzne údaje o hráčoch,“ povedala po zápase komentátorská legenda.

Počas jeho kariéry sa v lige vystriedalo okolo 1500 hráčov. Polák ale i k tejto príprave pristúpil zodpovedne a ku každému hráčovi mal vždy čo povedať. Popri komentovaní výborného futbalu mu ostal čas aj na východniarske vtipy a historky z bohatej kariéry športového komentátora.

Cez prestávku si diváci dokonca mohli vypočuť i jeho spev. Na futbalovom štadióne si ale nezaspieval sám. Svoje umenie predviedla aj dlhoročná členka súboru Vagonár a aktuálne aj kandidátka na poslankyňu do VÚC Prešovského samosprávneho kraja za volebný obvod Poprad a okolie Mária Trembáčová.

„Vďaka pani Majke Trembáčovej je už tradíciou, že tu pod Tatry chodíme hrať exhibičné zápasy. Nastupujeme stále s tým, že chceme vyhrať, je jedno, či hrajú starí páni, alebo mladí. Potom sa to páči aj divákom, ktorých dnes prišlo neúrekom,“ zhodnotil svoje vystúpenie na exhibícii bývalý reprezentant Československa Ján Kapko.

„Bol to krásny zápas. Všimla som si, že aj hráči po šesťdesiatke majú skvelú výdrž. Všetkým im chcem poďakovať za to, že prišli na túto akciu, a podporili ma,“ povedala na záver Mária Trembáčová, ktorá slávnostným výkopom otvorila futbalovú exhibíciu v Kravanoch. V nej napokon bývalí hráči Popradu po dobrom výkone podľahli reprezentantom a ligovým hráčom Československa 2:3.

Zápas futbalových hviezd v Kravanoch
1
Galéria
Zápas futbalových hviezd v Kravanoch
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM