Ľubomír Hudačko Správy

V meste je vyše 50 pieskovísk: Popradčania mali požiadavky vybaviť ich krycími plachtami

Mesto Poprad pri revitalizáciách ihrísk aj na základe požiadaviek občanov vybavilo každé pieskovisko krycími plachtami.

Ilustračný obrázok k článku V meste je vyše 50 pieskovísk: Popradčania mali požiadavky vybaviť ich krycími plachtami
Zdroj: Záhradnícke a rekreačné služby

Mesto vykonávalo v posledných dňoch pravidelné čistenie pieskovísk, ktoré spočíva v preosievaní, prehrabávaní piesku a vyberaní nečistôt.

Na území mesta sa nachádza cca 53 pieskovísk, ktoré je potrebné takýmto spôsobom prečistiť. Pieskoviská, v ktorých je piesku málo, sú pri tej príležitosti doplnené novým pieskom.

„Počas celého obdobia, kedy sa pieskoviská využívajú, RÚVZ odoberá vzorky piesku. Ak sa zistí jeho kontaminácia, upovedomí o tom prevádzkovateľa, teda mesto Poprad a v takomto prípade sa z pieskoviska kompletne vyvezie starý piesok, vyčistí sa, vyumýva obruba pieskoviska a dovezie nový piesok,“ vysvetlila vedúca oddelenia životného prostredia MsÚ Daniela Gerčák Polaštiková.

Krycie plachyty

Samospráva zároveň vyzýva majiteľov psov a mačiek, aby rešpektovali značky pri detských ihriskách a nevodili domácich miláčikov na detské ihriská a pieskoviská.

Mesto Poprad pri revitalizáciách ihrísk aj na základe požiadaviek občanov vybavilo každé pieskovisko krycími plachtami.

„Preto apelujeme na užívateľov, aby na pieskoviskách, na ktorých sa nachádzajú krycie plachty, pieskovisko po použití zakryli. Aj týmto spôsobom zabezpečia deťom bezpečný a zdravý priestor na hranie,“ doplnili z popradskej radnice.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM