Peter Handzuš Iné športy

V Poprade dohrali dve firemné bowlingové ligy. Bowling tour zakončia v stredu

V Poprade dohrali dve bowlingové ligy. Hráčov čaká letná pauza, počas ktorej naberú energiu do nového ročníka Mestskej firemnej ligy. Záverečné kolo Bowling tour je naplánované na 19. júna 2013.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade dohrali dve firemné bowlingové ligy. Bowling tour zakončia v stredu
Zdroj: Dnes24.sk

Po trojtýždňovej prestávke v stredu pokračovala Bowling Tour 5. kolom jarnej časti. Turnaj sa odohral v jednej runde zúčastnilo sa ho 19 hráčov. Do semifinále postupovalo 10 hráčov. V kvalifikácii sa najviac darilo a peknými výkonmi sa presadil Zoričák Anton ktorý vyhral kvalifikáciu s priemerom 203,00 bodov, podával vyrovnané výkony.

V semifinále si udržal tiež prvé miesto, a už len čakal na svojho finálového súpera. Vo finálovej časti sa k veľkému výkonu rozohral Jurínyi Ľudovít, ktorý do finále postupoval zo šiesteho miesta. Prvý aj druhý krok finále vyhral a v poslednej finálovej hre si už víťazstvo nenechal ujsť a stal sa celkovým víťazom kola s priemerom 195,67.

Na druhom mieste skončil Zoričák Anton s priemerom 201,60 a tretí skončil Petras Ján s priemerom 199,70 bodu. Najvyšší náhod dosiahol práve Jurínyi Ľudovít v prvej finálovej hre kde zhodil 256 kolkov.

17. kolo Mestskej firemnej ligy skupina A – Extraliga

V utorok sa odohralo posledné 17. kolo Mestskej firemnej ligy 2012/2013 skupina A –Extraliga. Kola sa zúčastnili všetky družstvá. Tabuľka družstiev nenasvedčovala že by mohol byť dramatický záver, pretože rozdiel medzi prvým a druhým družstvom bol 14 bodový.

Od prvého hodu družstvo Gerlach začalo útočiť na prvú priečku družstva Rozor, ktorému sa nedarilo a svoj sľubný náskok strácalo od zápasu k zápasu. Pred posledným zápasom už Gerlach viedol o 0,5 bodu. Posledné duely rozhodovali o umiestnení na prvom mieste. Rozor v hodine dvanástej zapol a vyhral zápas 5:0 čím sa znovu vrátil na prvú priečku, keďže Gerlachu sa podarilo vyhrať len 4:1, takže majstrom Extraligy mesta Poprad sa stalo družstvo Rozor o 0,5 boda pred družstvom Gerlach.

V súťaži jednotlivcov bol suverénne na prvom mieste Petras Ján, ktorý dosiahol priemer 199,71 bodov a odohral celkove 112 zápasov. Ako najlepšia žena bola vyhodnotená Baluchová Alena s priemerom 168,79 a odohrala celkove 98 zápasov. Pekné výkony srdečne blahoželáme.

V kole na prvom mieste skončilo družstvo Gerlach, ktoré zvíťazilo so ziskom 32 bodov a narobilo veľký rozruch v dobrom a celé kolo zdramatizovalo. Zápas s najvyšším rozdielom 183 bodov sa odohral medzi družstvami Gerlach 625 : 442 Brokernet. Zápas s najnižším rozdielom 16 bodov sa odohral medzi družstvami Rozor 537 : 553 Gerlach. Najvyšší výkon družstva dosiahlo družstvo Gerlach so ziskom 625 bodov a najnižší výkon dosiahlo družstvo Radiana 396 bodov. Najvyšší priemer družstva dosiahlo družstvo Gerlach 564 bodov na zápas.

V jednotlivcoch najvyšší výkon jednotlivca 246 bodov dosiahol Majerčák Tomáš z družstva Gerlach srdečne blahoželáme, najnižší výkon jednotlivca 92 bodov dosiahla Siváková Lýdia z družstva Radiana. Víťazom kola sa stal a najvyšší priemer 193,71 bodov dosiahol Szabo Tomáš z družstva Gerlach.

17. kolo Mestskej firemnej ligy skupina B – I. liga

V pondelok sa odohralo záverečné 17. kolo Mestskej firemnej ligy 2012/2013 skupina B – 1.liga. Kola sa zúčastnili všetky družstvá.Od začiatku sa očakávali súboje v hodnotení o prvé miesto celkového poradia jednotlivcov medzitromi hráčmi Svitánekom, Pěčom, a Valachovičom. Svitáneksi od prvej hry udržiaval svoj priemer a na druhom mieste sa striedali druhý dvaja hráči. Nakoniec sa v celkovom poradí stal víťazom Svitánek Pavol druhý skončil Pěč Jaroslav a tretí skončil nakoniec Valachovič Jozef.

V súťaži družstiev už na začiatku kola bolo jasným víťazom družstvo Autodiely I. Veľký súboj sa očakával medzi druhýv tabuľke Advokáti a tretím družstvo Bohuš. Družstvo Bohuš začalo vo veľkom štýle a vyhrávalo zápasy na nulu, ale celkovú bodovú stratu sa im nakoniec nepodarilo dohnať aj vďaka tomu, že Pěč z družstva Advokáti bojoval o celkové umiestnenie jednotlivcov, takže družstvo podržal a nakoniec Advokáti si druhé miesto udržali.

Víťazom kola sa stalo družstvo Bohuš,ktoré získalo 29 bodov. Zápas s najvyšším rozdielom 165 bodov sa odohral medzi družstvami Autodiely II.362 : 527 Autodiely I.Zápas s najnižším rozdielom 6 bodovsa skončil družstvami Aquacity 490 : 496 Vega Zakopane. Najvyšší výkon družstva dosiahlo družstvo Bohuš 583 bodov a najnižší výkon dosiahlo družstvo Vega Zakopane292 bodov. Družstvo s najvyšším priemerom na zápas sa stalo družstvo Bohuš, ktoré dosiahlo priemer 516 bodov.

V jednotlivcoch najvyššívýkon jednotlivca 237bodov dosiahol Pěč Jaroslav z družstva Advokátisrdečne blahoželáme,naj­nižší výkon jednotlivca 67 bodov dosiahlaJanik Sabinaz družstva Vega Zakopane. Víťazom kola a najvyšší priemer 195,40 dosiahol Svitánek Pavolz družstva Autodiely I..

Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a športový priebeh celého ročníka ligy. Víťazom blahoželáme a všetkým prajeme pekné dovolenky a prázdniny s rodinami a veríme že v septembri sa stretneme v novom ročníku ligy 2013/2014.

V Poprade dohrali dve firemné bowlingové ligy. Bowling tour zakončia v stredu
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM