Monika Vengrínová Rôzne

V Poprade prebehlo sťahovanie: Informačnú kanceláriu už nájdete na námestí

Mestská informačná kancelária (MIK) sa z Domu kultúry presťahovala do nových priestorov bývalého Kina Tatran v centre Popradu. Dnes ju slávnostne otvorili predstavitelia mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade prebehlo sťahovanie: Informačnú kanceláriu už nájdete na námestí
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„MIK je vybavená wifi pripojením, taktiež sa tu nachádzajú viaceré multimediálne zariadenia. Jedným z nich je dotykový displej, ktorý nahradí klasickú papierovú mapu. Je napojený na internet, takže je táto mapa vždy aktuálna,“ priblížila riaditeľka MIK Lucia Pitoňáková.

V predaji budú aj vstupenky na podujatia

Okrem toho sa v kancelárii nachádza obrazovka, ktorá je napojená na počítače pracovníkov, a tak turisti môžu jednoducho na veľkej ploche vidieť informácie, na ktoré sa pýtali. V MIK získajú turisti, ale i domáci informácie o voľnočasových aktivitách, prírodných krásach, či historických pamiatkach, turistike a kultúrnych podujatiach.

„Návštevníci si budú môcť u nás zakúpiť aj rôzne suveníry, mapy, knižné publikácie, plánujeme ešte rozšíriť sortiment o darčekové predmety s logom mesta Poprad, ktoré sú momentálne vo výrobe,“ doplnila Pitoňáková s tým, že MIK by mala mať v budúcnosti aj samostatnú internetovú stránku, kde budú dostupné všetky informácie. V MIK si budú môcť občania i návštevníci mesta zakúpiť aj lístky na kultúrne či športové podujatia organizované miestnou samosprávou a vedenie MIK už rokuje aj s inými sieťami na predaj lístkov.

Počas hlavnej letnej turistickej sezóny bude kancelária k dispozícii turistom počas týždňa od 9:00 h do 18:00 , v sobotu od 9:00 do 13:00 a v nedeľu popoludní od 14:00 do 17:00 h. „V prípade záujmu o naše služby sme pripravení otváracie hodiny upraviť, prípadne predĺžiť,“ dodala Pitoňáková.

Náklady dosiahli 66 tisíc eur

Doposiaľ MIK sídlila v budove Kultúrneho domu, teda mimo Námestia sv. Egídia. Náklady na úpravu priestorov v budove Kina Tatran na námestí, ktoré je momentálne mimo prevádzky, sa vyšplhali na cca 66 tisíc eur vrátane technického vybavenia. Pri úpravách priestorov sa počítalo aj s možným obnovením premietania v Kine Tatran, tým sa však samospráva bude zaoberať neskôr.

„Myslím si, že sú to reprezentatívne priestory, ktoré budú dobre slúžiť návštevníkom i občanom mesta,“ konštatoval primátor mesta Poprad Anton Danko s tým, že samospráva pristúpila aj k ďalším krokom na zlepšenie služieb pre turistov podtatranskej metropoly. Okrem presunu informačnej kancelárie do centra pribudne medzi autobusovou a vlakovou stanicou po rekonštrukcii Alžbetinej ulice veľký digitálny informačný panel.

otvorenie MIK Poprad
20
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM