Tlačové správy

V Poprade pribudla moderná a efektívna nabíjacia stanica

Obavy z toho, že vodiči elektromobilov majú málo miest na nabíjanie svojich vozidiel, sú už dávno minulosťou. Dôkazom toho je aj nová nabíjacia stanica spoločnosti Martel Trade v Poprade pri Hoteli Mamut.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade pribudla moderná a efektívna nabíjacia stanica
Zdroj: Martel Trade

Nájdete tu modernú nabíjaciu stanicu SminnBox. Tá dokáže súčasne nabíjať dve vozidlá a nabíjací výkon až 22kW zabezpečí počas jednej hodiny nabíjania dojazd až stodvadsať kilometrov. „Je to naša najpredávanejšia nabíjacia stanica, najmä vďaka osvedčeným technológiám a spoľahlivosti,” hovorí Filip Beláň, konateľ spoločnosti Martel Trade. Potešiť môže aj fakt, že táto nabíjacia stanica je vyrobená na Slovensku.

Komplexnosť a praktická aplikácia

SminnBox 2×22kW je unikátny vďaka svojej schopnosti integrovať sa so solárnou energiou a bateriovým úložiskom. To umožňuje majiteľom domov a prevádzok nabíjať svoje elektromobily ekologicky a udržateľne, s využitím energie zo slnka a minimalizáciou závislosti od sieťovej elektriny.

Nabíjanie so Sminn je jednoduchšie aj vďaka tomu, že vyvinuli vlastnú aplikáciu, ktorá celý proces zjednodušuje a zefektívňuje. Appka SminnDrive je dostupná na AppStore aj Google Play a po jej stiahnutí jednoducho naskenujete QR kód na nabíjacej stanici a nabíjate.

Elektromobilita už nie je ojedinelá

Ku koncu roka 2023 na Slovensku vozidlá do 3 500 kg s čisto elektrickým pohonom presiahli magickú hranicu desať tisíc kusov. Vyššie uvedený rast záujmu potvrdzuje aj to, že len za rok 2023 bolo registrovaných vyše štyritisíc elektromobilov, čiže viac než 40 % celkového počtu áut v evidencii.

Skupina MARTEL s celoslovenským a európskym pôsobením, vznikla v roku 2001. Patrí medzi najväčších dodávateľov nabíjacích staníc na Slovensku a poskytuje komplexné služby v oblasti energy managementu od fotovoltiky, elektromobility, výroby, predaja a inštalácie nabíjacích staníc a taktiež prevádzky nabíjacej siete vrátane vlastného softvérového riešenia.

„Projekt realizovaný prostredníctvom programovej oblasti "Inovácie v zelenom priemysle“ grantov EHP a Nórska. Spolufinancovaný z Nórskeho finančného mechanizmu 2014 – 2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky."

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Martel Trade
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM