Martin Sýkora Správy

V popradskej nemocnici platí zákaz návštev až do odvolania: Epidémia chorôb

Ak ste sa rozhodli navštíviť v popradskej nemocnici príbuzného alebo blízkeho človeka, v týchto dňoch sa vám to určite nepodarí. Vedenie nemocnice návštevy zakázalo.

Ilustračný obrázok k článku V popradskej nemocnici platí zákaz návštev až do odvolania: Epidémia chorôb
Zdroj: TASR

Zvýšený výskyt dýchacích ochorení, ktorý kvári podtatranský región, spôsobil zákaz návštev v popradskej nemocnici – týka sa to všetkých oddelení.

„Dôvodom pre zákaz návštev na všetkých oddeleniach Nemocnice Poprad, a. s., je epidemický výskyt chorobnosti a stúpajúci trend akútnych respiračných ochorení. Zákaz návštev platí do odvolania,“ informovala hovorkyňa Nemocnice Poprad, a.s. Sylvia Galajda.

Nemocnica využila všetky dostupné masovokomunikačné prostriedky, aby o zákaze informovala čo najväčší počet ľudí. Verejnosť sa o zákaze môže dozvedieť aj na nemocničnej internetovej stránke. „V Zmysle Rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Poprade /č. PP 610/2017 zo dňa 27.1.2017/, zakazujem návštevy na všetkých oddeleniach Nemocnice Poprad, a.s. až do odvolania. Dôvodom pre vydanie zákazu návštev na oddeleniach nemocnice je epidemický výskyt chorobnosti a stúpajúci trend akútnych respiračných ochorení.Dodrži­avaním predmetného zákazu zabránime šíreniu ochorení. Ďakujem za pochopenie,“ konštatuje generálny riaditeľ nemocnice Peter Petruš. O zrušení zákazu bude nemocnica informovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM