Monika Vengrínová Rôzne

V popradských školách zavládla radosť: Pustili sa do boja a získali notebooky aj 120 tabletov!

Vďaka projektu Elektronizácia vzdelávacieho systému regionálneho školstva získajú všetky základné a materské školy v pôsobnosti mesta Poprad nové učebné pomôcky. Tešiť sa tak môžu na desiatky tabletov, interaktívnych tabúľ, notebookov, tlačiarní, či wifi routerov.

Ilustračný obrázok k článku V popradských školách zavládla radosť: Pustili sa do boja a získali notebooky aj 120 tabletov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Cieľom projektu Ministerstva školstva SR je vybudovať čo najviac interaktívnych učební novej generácie. V Poprade sa tak do výzvy zapojilo deväť základných a dvanásť materských škôl. „Ministerstvo vyberalo školy podľa veľkosti, počtu žiakov, ale aj kvality projektov, či aktivít. V ponuke boli rôzne sety, ktoré obsahujú interaktívne tabule, tablety, notebooky, dataprojektory, či wifi routre. Pre materské školy sú určené okrem interaktívnych tabúľ aj notebooky a farebné laserové tlačiarne,“ uviedla vedúca oddelenia školstva, mládeže a športu MsÚ v Poprade Edita Pilárová.

Školy museli o novú techniku zabojovať

Popradské materské a základné školy tak vďaka tomuto projektu získajú 120 tabletov, 21 interaktívnych tabúľ, 21 notebookov, 13 laserových farebných tlačiarní a 4 wifi routery. „Mesto Poprad vyzýva naďalej všetky školy, aby sa zapájali do projektov, pretože len to je cesta ako získať finančné zdroje nad rámec rozpočtu. Majú v tom voľnú ruku, aby sa zapájali aj do takých projektov, kde je potrebná spoluúčasť mesta,“ zdôraznila Pilárová.

Popradské školy museli v projekte elektronizácie o novú techniku doslova zabojovať. „Získať tablety nebolo jednoduché. Museli sme vytvoriť vlastný námet, ako ich plánujeme využiť,“ vysvetlila zástupkyňa riaditeľky pre druhý stupeň ZŠ na Tajovského ulici Renáta Vlčková. Na tejto ulici už majú interaktívnymi tabuľami vybavenú aj materskú školu a tešia sa, že pribudne ďalšia.

Za päť rokov išli do škôl takmer 3 milióny eur

Okrem techniky z tohto aktuálneho projektu pribudlo do popradských škôl v poslednom období spolu 38 interaktívnych tabúľ , 504 počítačov a výukové programy na testovanie žiakov pre prírodovedné predmety a dopravnú výchovu. Šesť základných škôl sa zmodernizovalo vďaka materiálno-technickému vybaveniu v hodnote 1 803 000 eur v rámci projektov Premena tradičnej školy na modernú. Mesto Poprad vyčlenilo na modernizáciu a rekonštrukciu svojich škôl a školských zariadení v rámci kapitálových výdavkov za posledných päť rokov spolu 2 913 000 eur.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM