Ľubomír Hudačko Správy

V Spišskej Sobote majú úplne naplnené triedy: A získali atraktívny titul NAJ školy

Nový školský rok na tejto škole sa otvára s vyšším počtom žiakov oproti tomu minulému, čo vedenie školy veľmi teší.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej Sobote majú úplne naplnené triedy: A získali atraktívny titul NAJ školy
6
Galéria

Školské lavice po dlhej prestávke obsadili tisícky žiakov aj v Poprade. Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke. Na otvorenie v ZŠ s MŠ na Vagonárskej ulici v Spišskej Sobote zavítal aj primátor mesta Anton Danko.

„Škola nie je nepriateľ, dáva nám veľa do života, my starší spomíname na tieto chvíle ako na jedny z najkrajších, ktoré sme prežili. Všetkým želám úspešný začiatok školského roka, žiakom prajem, aby načerpali čo najviac vedomostí a učiteľom poslušné deti a tolerantných rodičov,“ zaželal primátor.

Naplnené triedy

Nový školský rok na tejto škole sa otvára s vyšším počtom žiakov oproti tomu minulému, čo vedenie školy veľmi teší.

„Do školských lavíc nám zasadne 50 prváčikov, triedy máme úplne naplnené. Ide o 19 tried v základnej škole, 4 triedy v materskej škole a 5 oddelení školského klubu. Celkový počet je teda okolo 470 žiakov,“ uviedla riaditeľka školy ZŠ s MŠ na Vagonárskej ulici Adriana Oravcová.

Škola získala aj atraktívny titul a to najšportovejšia škola mesta Poprad. Toto ocenenie i víťazný pohár prevzala z rúk primátora pri slávnostnom otvorení nového školského roku riaditeľka školy.

Chcú aj obhájiť

„Veľmi nás toto ocenenie potešilo. Je to zároveň veľká výzva, aby sme sa počas nasledujúcich 10 mesiacov zapojili do všetkých možných športových súťaží a aby sme tento titul aj obhájili, pretože získať ho je pekné, ale obhájiť ho bude ťažké,“ dodala na záver riaditeľka Oravcová.

Tento rok do popradských škôl nastúpilo 674 prváčikov. Pre každého z nich vedenie mesta tak, ako po minulé roky, pripravilo balíček so školskými potrebami v celkovej hodnote 30 eur.

Viac správ z Popradu a okolia:

Objektívom: Nový školský rok v Poprade
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM