Monika Vengrínová Krimi

V Tatrách musela prebehnúť záchranná akcia: Nešťastný pád mladej ženy (31) na snehovom poli!

Ešte vo večerných štvrtkových hodinách požiadala turistka o pomoc záchranárov Horskej záchrannej služby pre svoju kolegyňu. Tá si pri páde na snehovom poli poranila hlavu a obidve končatiny. Vrtuľník vzlietnuť nemohol, záchranná akcia prebehla po zemi.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách musela prebehnúť záchranná akcia: Nešťastný pád mladej ženy (31) na snehovom poli!
Zdroj: Dnes24.sk

Poľská turistka si pri páde na snehovom poli pod Streleckou vežou vo Veľkej Studenej doline poranila hlavu a obidve končatiny. Poveternostné podmienky nedovoľovali nasadiť letovú techniku, horskí záchranári preto postupovali pozemne.

„Po príchode na miesto poskytli 31-ročnej pacientke neodkladné zdravotné ošetrenie a následne ju transportovali pomocou nosidiel Kong a terénneho vozidla na Hrebienok, kde ju odovzdali privolanej posádke RLP na ďalší prevoz do popradskej nemocnice,“ informovali horskí záchranári.

Záchrannej akcie, ktorá sa skončila v nočných hodinách, sa zúčastnili piati profesionálni a traja zmluvní dobrovoľní záchranári.

foto: ilustračné

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM