Ľubomír Hudačko Správy

V uliciach Popradu už žiaria nádherné vianočné ozdoby: Čo je tohtoročnou NOVINKOU? FOTO

Turisti aj domáci sa musia tou nádherou jedine nechať unášať. Veď v Poprade je vianočná výzdoba taká nádherná, že to nejde nepristaviť sa pri nej.

Ilustračný obrázok k článku V uliciach Popradu už žiaria nádherné vianočné ozdoby: Čo je tohtoročnou NOVINKOU? FOTO
37
Galéria

Mikuláš a primátor Andrej Danko sa v Poprade postarali o rozsvietenie nádhernej vianočnej výzdoby už v utorok. Ulice tak opäť svietia originálnymi ornamentmi a ozdobami, ktoré nemajú obdobu široko-ďaleko.

Prvou lastovičkou v tomto ohľade bol prílet obrovského anjela, ktorý je tradičnou a prvou pozvánkou prísť si vychutnať nádheru pod Tatrami.

Tohtoročnou novinkou je lampáš

„Akýmsi centrálnym bodom vianočnej výzdoby je každoročne centrum mesta. Aj v tomto roku ho rozžiaril vianočný stromček, či veľký adventný veniec okolo fontány, na ktorom sa zažne sviečka každú jednu adventnú nedeľu. Nachádza sa tu i selfie pohľadnica a tohtoročnou novinkou je veľký svetelný lampáš,“ pripomenula popradská samospráva.

V parku pri kine Tatran si svoje miesto našli aj zvieratká.

Do korún stromov zasadli vtáky, na konároch nájdete aj veveričky a na zemi im spoločnosť robia jelene a sobíky. Hviezdne nebo na Ulici 1.mája je tento rok o čosi hustejšie.

„Nad detským ihriskom v spodnej časti námestia sa na stromoch vynímajú veľké gule. Novinkou, ktorá sa tu nachádza je aj koč so štyrmi koňmi. Pri súde ostal Betlehem.Pri aréne sa nachádza známy vláčik a pri zimnom štadióne zasa korčule,“ doplnila samospráva.

A čo mestské časti?

Vianočnej výzdobe sa tešia aj v mestských častiach.

Vo Veľkej sú osadené sane so sobíkmi a selfie Kamzík. Pri kostole v Strážach je umelý vianočný strom a vyzdobený živý pred radnicou.

„V Spišskej Sobote ľudí potešia selfie krídla a pyramídová guľa. V Matejovciach je jelenček s vločkami a vianočný strom," uviedol vedúci organizačného odboru MsÚ René Šoltés.

Vo fotogalérii si teda môžete prezrieť ďalšie zábery, ktoré potešia nielen najmenších.

Objektívom: Vianočná výzdoba v Poprade 2023
37
Galéria
Zdroj: Twitter.com/Augustine
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM