Peter Handzuš Hokej

V ženskej hokejovej lige nastali zmeny. Ako sa na sezónu pripravujú Popradské Líšky?

V pondelok 25. mája prebehlo rokovanie ligovej komisie 1. ligy žien. Do nového ročníka sa prihlásilo deväť tímov. Okrem Popradu to sú tímy Košice, Prešov, Spišská Nová Ves, Martin, Žilina, Zvolen, reprezentačný tím z Bratislavy a poľský tím z Krynice.

Ilustračný obrázok k článku V ženskej hokejovej lige nastali zmeny. Ako sa na sezónu pripravujú Popradské Líšky?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Popradský tím vstúpi do blížiacej sa sezóny so stabilnými sponzormi, ktorí klub podporujú už niekoľko rokov. Aj keď sezóna ešte nie je finančne vykrytá, asistent trénera Popradských Líšok Ivan Bednár si myslí, že sa nájdu aj ďalšie firmy, ktoré ženský hokej v Poprade podporia a aj s pomocou mesta Poprad zvládnu túto rozšírenú ligu. „Každý, kto robil šport, vie, že peňazí je málo a musíme si vážiť každého človeka, ktorý je ochotný nás podporiť aj malou sumou. Nerozdeľujeme sponzorov na veľkých a malých. Pre nás sú dôležití všetci,“ povedal pre Poprad 24 Ivan Bednár.

Česko – Slovenský finálový turnaj

V novej sezóne bude divácky zaujímavý finálový Česko – Slovenský turnaj, v ktorom si zahrajú prvé dva tímy z našej aj z českej ligy. V ďalšej sezóne by to mohla byť dlhodobejšia súťaž, aby si všetky tímy zahrali aj so súperkami z Česka. „Vôľa je aj na českej strane, ktorá je v ženskom hokeji ďalej ako my. Z marketingového hľadiska to je výhodné pre všetky kluby. Reklamný trh sa tak rozšíri a budeme mať priestor osloviť nových partnerov,“ prezradil Bednár.

Chcú spropagovať hokej aj zápasom hviezd

Novinkou v slovenskom ženskom hokeji bude zápas hviezd po vzore obdobných zápasov napríklad v NHL. „Nemali by chýbať súťaže v korčuľovaní, rýchlosti a presnosti streľby, večer zápas a možno aj nejaká voľba miss, ktorú by si mohli diváci voliť cez internet, takisto, ako aj otváraciu päťku zápasu,“ objasnil Ivan Bednár a dodal: “Boli by sme radi, ak by sa také niečo mohlo uskutočniť v Poprade alebo niekde tu v okolí.“

V Poprade sa už trénuje

Do letnej prípravy v Poprade sa zapojilo do 15 dievčat a 7 dievčat sa pripravuje individuálne. Váčšinou sú to hokejistky, ktoré pôsobili pod Tatrami aj minulý rok, ale klub sa obzerá tiež po posilách doma aj v zahraničí. „Nechcem hovoriť mená, ale máme oslovených viacero hráčok do obrany. Útok máme dobrý, tam veľké zmeny neplánujeme, ale chceme mať v nastávajúcom ročníku tri vyrovnané päťky a vo štvrtej mladé dievčatá, ktoré by mohli v ľahších zápasoch získavať skúsenosti,“ uviedol asistent trénera.

Líšky hľadajú jednotku do brány

Po dvoch sezónach v Poprade sa domov do Francúzska vrátila brankárka Caroline Lambert. Caro bola veľkou oporou popradského tímu, a lámala rekordy v štatistikách, keď na zápas dostala v priemere len 1,39 gólu s úspešnosťou zásahov 93,51% a na konte jej svieti aj sedem zápasov, kedy vychytala nulu.

„Caro sa rozhodla, že sa vráti do Francúzska. Pri odchode sme jej poďakovali za skvelo odvedenú prácu. Keďže nemá doma vlastný ženský klub, povedali sme jej, že chceme byť jej materským klubom, kam sa v budúcnosti môže kedykoľvek vrátiť,“ vysvetlil asistent trénera.

Tréneri sa po jej odchode museli začať obzerať po adekvátnej posile, ktorá by Caro nahradila v bráne. V súčasnosti prebiehajú rokovania aj s Janou Budajovou, ktorá dlhodobo pôsobí v ruskej lige. Všetko závisí na postoji jej domovského klubu v Ufe, ale tiež ďalších klubov, s ktorými v súčasnosti jedná. „My sme jej tiež dali určitú ponuku a je to na jej zvážení. Boli by sme radi, ak by sa stala v budúcej sezóne hráčkou Popradu,“ vyjadril sa k brankárskej otázke asistent trénera popradských hokejistiek.

Najvyššie ciele aj budúcu sezónu

A ciele Popradský líšok v budúcej sezóne? V Poprade boli vždy tie najvyššie. Asistent trénera Ivan Bednár by si prial, aby si dievčatá zahrali aj proti Češkám. „Chceme byť vo finále česko-slovenského pohára. Urobíme všetko pre to, aby sme mali tím, ktorý na to bude mať,“ konštatoval Bednár.

Viacero popradských hokejistiek sa v sobotu 13. júna predstaví na autogramiáde v popradskom obchodnom centre Max. Dievčatá uvidíte v dresoch hokejbalových majsteriek Slovenska. Divčatá získali hokejbalový titul na Mamut Cupe, ktorý sa konal v Bratislave na konci mája.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM