Alexandra Kolínská Rôzne

Vážna výzva košickej nemocnice: Akútny nedostatok krvi, najhoršie to je s týmito dvomi skupinami!

Počas tohto leta došlo v Košiciach aj okolí k viacerým vážnym nehodám, pri ktorých sa vzácna tekutina míňa rýchlejšie než obvykle. Košická nemocnica v Šaci vyzýva darcov, aby prišli darovať krv a pomohli pacientom. Pozrite kedy a kde môžete odovzdať vzácnu tekutinu.

Ilustračný obrázok k článku Vážna výzva košickej nemocnice: Akútny nedostatok krvi, najhoršie to je s týmito dvomi skupinami!
Zdroj: TASR

„V nemocnici Košice – Šaca, 1. súkromná nemocnica zaznamenávame v tieto dni akútny nedostatok krvi. Preto vyzývame darcov, potenciálnych prvodarcov, aby prišli darovať krv, ktorá pomôže našim pacientom,“ uvádza hovorkyňa nemocnice Monika Murová.

Podľa primárky Hematologicko – transfuziologického oddelenia nemocnice v Šaci Annamárie Bratkovej chýba predovšetkým krvná skupiny A+ (pozitiv) a 0+ (pozitiv). „Preto by sme chceli požiadať zvlášť darcov s týmito krvnými skupinami, aby prišli darovať krv,“ dodala.

Darovať krv možno okrem utorka každý pracovný deň, v čase od 6:30 do 10:30 hodiny.

Hematologicko – transfuziologické oddelenie, kde je možné darovať krv sa nachádza na Poliklinike – VSTUPNÝ AREÁL U.S. Steel Košice.

Vzácna tekutina sa míňa rýchlo. Dôvodom sú aj vážne nehody, či incidenty, ku ktorým počas tohto leta došlo. Prečítajte si niektoré z nich:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM