Monika Vengrínová Krimi

Veľká krádež v rekonštruovanom tatranskom hoteli: Páchateľ narobil škody za stovky tisíc eur!

Ku krádeži veľkého rozsahu došlo v jednom z tatranských hotelov. Podľa polície neznámy páchateľ odcudzil rôzny materiál zabudovaný v konštrukciách budovy, čím spôsobil škody vo výške najmenej 280 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Veľká krádež v rekonštruovanom tatranskom hoteli: Páchateľ narobil škody za stovky tisíc eur!
Foto: Michaela Mozolányová

Ku krádeži v jednom z hotelov v Tatranskej Štrbe, došlo podľa informácií polície v zatiaľ nezistenom čase počas minulého roka. Hotel je v súčasnosti v rekonštrukcii a nevyužíva sa na účely bývania.

„Neznámy páchateľ vnikol do uzamknutého objektu a z miestnosti kotolne a ďalších voľne prístupných miestností vo vnútri odcudzil rôzny elektroinštalačný, vodoinštalačný a kúrenársky materiál, ktorý bol riadne zabudovaný v stavebných konštrukciách budovy,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Ako policajný hovorca ďalej uviedol, bratislavskej spoločnosti, ktorá je vlastníkom hotela, vznikla krádežou vecí škoda vo výške najmenej 140 000 eur a poškodením stavebných konštrukcií a zariadenia taktiež najmenej 140 000 eur.

„Prípad vyšetruje prešovský krajský vyšetrovateľ ako obzvlášť závažný zločin krádeže a zločin poškodzovania cudzej veci,“ dodal Džobanik.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM