Martin Sýkora Krimi

Veselí vodiči na hornom Spiši: Prvý trafil auto, druhý zábradlie

Na Slovensku sú podgurážení vodiči nanešťastie stále každodennou realitou. Aj v Starej Ľubovni úradoval za volantom alkohol a to až v dvoch prípadoch.

Ilustračný obrázok k článku Veselí vodiči na hornom Spiši: Prvý trafil auto, druhý zábradlie
Zdroj: Policajný zbor SR

Prvý šofér trafil korzičku

K prvej dopravnej nehode došlo v piatok (2.12.2016) vo večerných hodinách na Ul. Okružnej v Starej Ľubovni. 51-ročný Vladislav – miestny vodič osobného vozidla zn. Seat Ibiza, poškodil zaparkované vozidlo zn. Opel Corsa a z miesta dopravnej nehody odišiel.

„Bezprostredne po dopravnej nehode bol zadržaný hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru Stará Ľubovňa, no odmietol sa podrobiť dychovej skúške na alkohol a taktiež odberu krvi na vyšetrenie na alkohol,“ informovala Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove.

Vladislav bol zadržaný, obmedzený na osobnej slobode, bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bol obvinený z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Ak sa obvinenému vodičovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Druhý to namieril do zábradlia

Druhým vodičom, u ktorého bola dychová skúška pozitívna (0,78 mg/L) je len 20-ročný Marek zo Starej Ľubovne, ktorému bolo taktiež vznesené obvinenie z uvedeného trestného činu. Marek sa protiprávneho konania dopustil v sobotu (3.12.2016) dve hodiny po polnoci v meste Stará Ľubovňa na Ul. Prešovskej.

„Marek ako vodič osobného motorového vozidla zn. Škoda Felícia, neprispôsobil rýchlosť poveternostným podmienkam a svojím schopnostiam, s vozidlom dostal šmyk a narazil do zábradlia na moste cez Jakubianku,“ opísala incident Migaľová.

Aj tento vodič bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Marekovi hrozí v prípade, ak sa mu vina preukáže, až ročné väzenie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM