Monika Vengrínová Šport

Viac ako dva týždne to v meste bude žiť športovými akciami: Čo môžete v Poprade zažiť?

Dni plné športových aktivít pre všetky vekové kategórie odštartovali dnes letnou časťou 20.ročníka Športovej olympiády detí a mládeže mesta Poprad. Pre športových nadšencov sú pripravené i ďalšie zaujímavé podujatia, ktoré vyvrcholia 11.júna cyklistickými pretekmi.

Ilustračný obrázok k článku Viac ako dva týždne to v meste bude žiť športovými akciami: Čo môžete v Poprade zažiť?
Foto: Eva Viestová

Od dnes, 26.mája až do 2. júna budú deti a mládež postupne súťažiť v jednotlivých atletických disciplínach, v malom futbale, vo volejbale a v tenise. Miestom konania budú športoviská na celom území mesta.

Challenge day, vybíjaná i futbal

V stredu 27. 5. sa k súťažiacim deťom budú môcť športovými aktivitami pridať aj ostatní Popradčania. Príležitosť urobiť niečo pre zdravie im ponúkne Challenge day do ktorého sa mesto Poprad zapája už pravidelne. „Zámerom samosprávy je, aby športové kluby sídliace v meste otvorili svoje športoviská pre verejnosť zdarma, alebo bez nutnosti členstva v danom klube. Ide zároveň o formu propagácie jednotlivých športovísk a klubov, ktoré tak môžu Challenge day využiť na prilákanie nových členov do svojich radov,“ vysvetlil hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

V pondelok 1. júna v telocvični Spojenej školy na Letnej ulici vyvrcholí Žiacka liga mesta Poprad vo vybíjanej, keď sa o prvenstvo pobijú víťazné družstva zo skupín dlhodobej súťaže. Vo štvrtok 4. júna sa na ihrisku ZŠ vo Veľkej stretnú štyri najlepšie družstvá okresu Poprad v malom futbale starších žiakov, ktoré sa do finále museli prebojovať cez sito ôsmich skupín a semifinále.

Športové dni v Poprade vyvrcholia 9., 10. a 11. júna. V utorok 9. júna sa na ihrisku s umelým povrchom v areáli ZŠ vo Veľkej stretnú víťazi skupín dlhodobej súťaže vo finále Žiackej ligy mesta Poprad v minifutbale zmiešaných družstiev najmladších žiakov a v malom futbale mladších žiakov.

Pripravený je charitatívny beh aj cyklistické preteky

V stredu 10. júna ožije Námestie sv. Egídia veľkou športovo-charitatívnou akciou VSE City Run. Nesúťažný charitatívny beh je v tomto roku zameraný na pomoc a podporu Pediatrického oddelenia Nemocnice Poprad. Finančné prostriedky získané prostredníctvom tohto projektu poputujú v Poprade na zakúpenie novorodeneckého a detského transportného ventilátora.

„Pomôcť môže naozaj každý – zakúpením štartového čísla a účasťou na nesúťažnom 4 km behu v uliciach centra alebo zdolaním tejto trate prechádzkou, prípadne symbolickým odbehnutím niekoľkých metrov na bežeckom páse, z ktorého sa kilometre vďaka generálnemu partnerovi prepočítajú na finančnú pomoc,“ objasnil Galajda. Registrácia je možná na webovej stránke projektu alebo priamo v deň podujatia od 14.00 hod. na Námestí svätého Egídia. O 10.30 hod. sa na námestí uskutočnia bežecké preteky žiakov popradských škôl v šiestich vekových kategóriách „Mini City Run“.

Vo štvrtok 11. júna sa mesto Poprad stane etapovým mestom cyklistických pretekov Okolo Slovenska. V cieli 2. etapy na Sobotskom námestí sa po prejazde rýchlostnou prémiou a pred dojazdom pelotónu do cieľa uskutočnia od 14.30 hod. cyklistické preteky „Malé Okolo Slovenska – Popradský pedál 2015“ v 10. kategóriách pre dievčatá a chlapcov od 6 do 14 rokov. Prihlásiť sa bude možné cez web mesta alebo pri prezentácii od 13.00 hod. Do 14.15 hod. priamo na mieste pretekov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM