Martin Sýkora Samospráva

Vianočnú výzdobu vylepšia školy: Stromčeky s originálnymi ozdobami

Vianočná výzdoba mesta Poprad bude aj tento rok bohatšia o vianočné stromčeky ozdobené vlastnoručne vyrobenými ozdobami žiakov popradských základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Vianočnú výzdobu vylepšia školy: Stromčeky s originálnymi ozdobami
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Malí Popradčania tak rovnako prispejú k tomu, aby ich mesto patrilo počas Vianoc k najkrajším mestám na Slovensku a aby v ňom sviatočnú atmosféru precítili všetci – domáci i turisti.

Každá základná škola (vrátane základných umeleckých škôl), pôsobiaca na území mesta Poprad, môže do tejto prehliadky zručnosti prihlásiť a vyzdobiť jeden vianočný stromček. „Výzdoba môže byť individuálnym alebo kolektívnym výtvorom, pričom jednotlivé ozdoby môžu byť vytvorené ľubovoľnými technikami s prihliadnutím na ich exteriérové využitie,“ informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Na výzdobu stromčekov nemôžu byť použité priemyselne vyrábané ozdoby dostupné v obchodnej sieti.

„Na stromčeky môžu školy zároveň zavesiť aj želania, čo by pre ne a pre popradské deti mohlo mesto urobiť,“ dodal Galajda.

Zdobenie stromčekov sa uskutoční priamo na Námestí sv. Egídia 9.decembra 2016 od 9:00 do 12:00 hod. Stromčeky budú súčasťou výzdoby popradského námestia až do 21.decembra. Potom si zapojené školy budú môcť ozdobené stromčeky previezť do svojich priestorov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM