Monika Vengrínová Správy

Vianočný darček pre popradských motoristov: Toľkoto dní budeme v meste parkovať zadarmo!

Predvianočné nákupy, návšteva jarmoku, či podujatí v centre mesta vyjdú lacnejšie. Popradská samospráva totiž aj tento raz vychádza v ústrety Popradčanom a návštevníkom centra Popradu, keď od 15.decembra do 6.januára ruší výber parkovacích poplatkov na mestských parkoviskách.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný darček pre popradských motoristov: Toľkoto dní budeme v meste parkovať zadarmo!
Foto: Monika Vengrínová

Tento krok je originálnou pozvánkou na prechádzku námestím, predvianočné nákupy alebo návštevu niektorého z podujatí Popradských Vianoc 2014. Námestie sv. Egídia bude miestom konania rôznych koncertov, chýbať nebude jarmok, živý betlehem, k dispozícii je aj mobilná ľadová plocha. Medzi najväčšie lákadlá popradského námestia pre domácich a návštevníkov mesta bude určite patriť aj bohatá vianočná výzdoba.

„Celkovo bude mať verejnosť k dispozícii takmer tisíc parkovacích miest. Rampy na parkoviskách s bezobslužným rampovým systémom budú vypnuté, rovnako tak aj parkovacie automaty,“ uviedol Peter Fabian zo Správy mestských komunikácií (SMK) v Poprade.

O špeciálnom režime na parkoviskách v správe SMK budú informovať nálepky na parkovacích automatoch, ktoré budú vyhotovené v troch jazykoch, a to slovenskom, anglickom a poľskom. Parkoviská budú opäť spoplatnené v štandardnom režime od 7.januára 2015.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM