Peter Handzuš Hokej

VIDEO: HC Lev Poprad prehral v Novokuznecku

Hokejisti HC Lev Poprad prehrali v nedeľňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Metallurgu Novokuzneck 1:3. Najbližšie sa zverenci Radima Rulíka predstavia v utorok 10. januára na ľade ruského klubu Amur Chabarovsk.

Metallurg Novokuzneck – HC Lev Poprad 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 19. Kosourov (Välivaara), 37. Loginov (Robitaille), 57. Robitaille (Golovin) – 49. Kristek. Rozhodovali: Romaško, Vasilev – Meňšich, Pavlov, vylúčení: 4:6, navyše Mikúš (Lev) 10. minút za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia 0:0, 5000 divákov.

Zostavy:
Metallurg Novokuzneck: Lassila – Sopel, Loginov, Kuklev, Välivaara, Megalinskij, Metľuk, Kurepanov, Kanarskij – Bumagin, Robitaille, Kuzmin – Golovin, Medvedev, Kosourov – Kagarlickij, Mereskin, Lazarev – Brylin, Simon, Slepyšev
HC Lev: Laco – Mezei, Hunkes, Mihálik, Sigalet, Štrbák, Hellström – Špirko, Netík, Bartečko – Huna, Mikúš, Kristek – Lewis, Lundberg, Fabricius – Ježek, Matai, Novotný

Hostia začali od úvodných minút s pozornou defenzívou a podnikali rýchle protiútoky. V 4. minúte mali gól na hokejke Kristek a Sigalet, no pozorný Lassila včas zasiahol. Na opačnej strane mohol v 12. minúte skórovať Kosourov, no Laco sa vyznamenal. Aj v ďalšom priebehu mali viac z hry domáci hokejisti, ale v 17. minúte nedokázali prekonať na tri razy hosťujúceho gólmana. Napokon sa dočkali minútu pred koncom prvej dvadsaťminútovky, keď Kosourov dorazil vyrazený puk a otvoril skóre stretnutia – 1:0.

Obraz hry sa nezmenil ani na začiatku druhého dejstva a domáci pokračovali v koncentrovanej hre. Dôrazne bránili a podnikali protiútoky z hĺbky svojho pásma. Bližšie ku gólu však boli v 27. minúte „levi“, keď Bartečka v úniku nedovolene bránil Sopel. Následné trestné strieľanie však nepremenil. O desať minút neskôr putoval na trestnú lavicu hosťujúci Mikúš a početnú výhodu využil Loginov – 2:0. Do konca druhej časti už gól nepadol.

V úvode záverečnej časti hry mal gól na hokejke Matai, domáci gólman efektívne zasiahol. V 49. minúte ho však po vyrazenom puku dokázal prekonať Kristek, ktorý využil presilovú hru a znížil na rozdiel jedného gólu – 2:1. Domáci odpovedali tri minúty pred koncom stretnutia, keď sa presadil Robitaille – 3:1.

Video: khl.ru Text: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM