Správy Samospráva

VIZUALIZÁCIA: Svit dostal státisíce na revitalizáciu vnútroblokov, už prebieha súťaž

V podtatranskom mestečku Svit získali nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 830 000 eur na revitalizáciu vnútroblokov na sídlisku Jilemnického, ulici Kpt. Nálepku – Mierová a Kpt. Nálepku – Hlavná.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIA: Svit dostal státisíce na revitalizáciu vnútroblokov, už prebieha súťaž
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Radnica tvrdí, že ide o dlhodobo zanedbané územia. Práce by sa mali začať v lete.

Zanedbané vnútrobloky

Tieto lokality boli pre obyvateľov už dlhé roky tŕňom v oku. Revitalizácia sa dotkne územia na ploche 19 000 štvorcových metrov. Ide o nový projekt, ktorého cieľom je odstrániť havarijný, nevyhovujúci a, žiaľ, mnohokrát aj pôvodný stav v spomínaných lokalitách,“ uviedla primátorka mesta Dáša Vojsovičová.

Projekt, ktorý samospráva spolufinancuje na úrovni viac ako 40 000 eur, zahŕňa stavebné práce na chodníkoch, parkoviskách, výsadbu zelene, osadenie nových detských ihrísk a športovísk. Doplní sa tiež mobiliár, plochy na zberné nádoby na odpad či prístrešky na komunitné stretávanie sa.

Súťaž už prebieha

V súčasnosti už prebieha verejná súťaž na zhotoviteľa, po nej budú nasledovať nutné administratívne úkony a kontroly. Predpokladaný začiatok prác je jún až júl tohto roka. „Už teraz chcem však občanov požiadať o trpezlivosť a zhovievavosť v súvislosti so znížením komfortu pri výstavbe. Verím, že výsledok prinesie omnoho komfortnejšie, krajšie, atraktívnejšie a príjemnejšie bývanie v týchto lokalitách,“ skonštatovala primátorka.

Foto: Ilustračné

Zdroj: YouTube.com/Projekčná kancelária ArchArt - Dubnica nad Váhom

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM