Simona Ivančáková Kultúra

Vo Svite vznikol nový trh: Večer vyvrcholí príchodom Mikuláša

Historicky prvý Mikulášsky trh vo Svite je v plnom prúde. Na Námestí Jána Antonína Baťu rozvoniava vianočný punč a v stánkoch sa ukrýva sviatočný tovar.

Ilustračný obrázok k článku Vo Svite vznikol nový trh: Večer vyvrcholí príchodom Mikuláša
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

„Na námestí sa od ranných hodín môžu návštevníci Mikulášskeho trhu tešiť na stánky s tradičnými vianočnými špecialitami v podobe vareného vína, voňavého punču, pečených gaštanov, vianočných oblátok, klobások, medových a včelích výrobkov a ponuky korenín,“ povedala PR manažérka mesta Svit Darina Štefaňáková. V stánkoch okrem toho nájdete aj vianočný tovar počnúc vianočnými dekoráciami, cez ručne vyrábané bábiky, sviečky, hračky, šperky alebo črpáky a výrobky žiakov Strednej odbornej školy a oboch základných umeleckých škôl.

„Okrem vianočného tovaru čakajú návštevníkov aj sprievodné aktivity Centra voľného času Svit v spolupráci s Mládežníckym parlamentom, Mestskou knižnicou a Súkromnou ZUŠ Fantázia,“ dodala Štefaňáková. Od 16:00 hodiny sa námestie vo Svite zaplní množstvom detí, ktoré budú čakať na príchod Mikuláša. Ten spolu s čertmi a anjelmi rozsvieti vianočný stromček a rozžiari celú vianočnú výzdobu v meste.

Vo Svite majú novinku: Príchod Mikuláša vítajú s novými trhmi
11
Galéria
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM