Rôzne

Vodiči musia preparkovať autá: Pod Tatrami na rozlúčke s dievčatami očakávajú vysokú účasť

Mladé dievčatá zahynuli pod kolesami autobusu, ktorý sa z doposiaľ nezistených príčin pohol, keď prechádzali popred vozidlo.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči musia preparkovať autá: Pod Tatrami na rozlúčke s dievčatami očakávajú vysokú účasť
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Mesto Stará Ľubovňa očakáva na stredajšej (10. 4.) poslednej rozlúčke s troma mladými dievčatami, ktoré tragicky zahynuli v Spišskom Podhradí, vysokú účasť.

V tejto súvislosti žiada miestnych obyvateľov, aby si preparkovali svoje vozidlá. Radnica o tom informovala na webovej stránke.

Potrebné je preparkovanie

„Žiadame obyvateľov parkujúcich motorové vozidlá na Mierovej ulici v okolí Gréckokatolíckeho chrámu Matky ustavičnej pomoci o ich preparkovanie najneskôr do stredy do 8. hodiny na iné parkoviská. Možnosti sú napríklad na veľkokapacitnom parkovisku pri Zimnom štadióne na Tehelnej ulici, pred Okresným úradom na Námestí gen. Štefánika a podobne,“ uviedlo mesto.

V tento deň bude parkovanie na všetkých mestských parkoviskách a v parkovacom dome Ľubovnianskej nemocnice bezplatné.

Samospráva zároveň žiada účastníkov rozlúčky, aby na presun z chrámu na nový cintorín prednostne využili peší smútočný sprievod.

Posledná rozlúčka s Luciou, Sofiou a Katarínou sa začne v Chráme Matky ustavičnej pomoci pri Kláštore redemptoristov v Starej Ľubovni o 10. hodine.

Autobus sa pohol

Archijerejskú svätú liturgiu budú sláviť prešovský arcibiskup a metropolita Jonáš, spišský diecézny biskup František Trstenský a emeritný torontský biskup Marián Andrej Pacák.

Mladé dievčatá zahynuli pod kolesami autobusu, ktorý sa z doposiaľ nezistených príčin pohol, keď prechádzali popred vozidlo.

Boli súčasťou skupiny, ktorá sa chystala na diecézne stretnutie biskupa s mladými.

Príčiny a okolnosti tragédie sú stále v štádiu vyšetrovania. Polícia v prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM