Simona Ivančáková Kultúra

Voľné dni si treba užiť, siahnite po šikovnom ťaháku: 10 tipov, čo robiť v Poprade počas víkendu

Nejaký ten oddych nikdy nezaškodí. A dobre zrelaxovať sa dá aj v okrese Poprad. Ak rozmýšľate, čo si počas voľných dní počať v našom meste či v jeho okolí, ponúkame vám šikovný ťahák. Vybrali sme desať tipov na tento víkend, ktoré by vás mohli osloviť.

Ilustračný obrázok k článku Voľné dni si treba užiť, siahnite po šikovnom ťaháku: 10 tipov, čo robiť v Poprade počas víkendu
Zdroj: TASR

70 ROKOV V SPOLOČNOM MESTE

4.12.2015, Mestský úrad v Poprade

Posledný deň jedinečnej výstavy, ktorá je zrealizovaná pri príležitosti 70. výročia spojenia Popradu s Veľkou a Spišskou Sobotou do jedného mestského celku s názvom Poprad.

PRÍCHOD MIKULÁŠA

4. 12. 2015, o 17:00 hod., Námestie sv. Egídia v Poprade

Spoločné vítanie Mikuláša a rozsvietenie vianočného stromčeka bude spojené s farebným pyromuzikálnym ohňostrojom. Mikulášsku atmosféru na námestí dotvoria rozprávkové postavy, vôňa vianočnej medoviny, fotenie v ateliéroch, ale aj bohaté občerstvenie.

TATRANSKÝ ĽADOVÝ DÓM

4. – 6.12.2015, Hrebienok

Najväčšia atrakcia zimnej sezóny vo Vysokých Tatrách sa po roku opäť otvoril. Pod kupolou na Hrebienku sa ukrýva 70 ton ľadu z poľského mesta Wroclav, ktoré na chrám pretvorilo sedem sochárov za dva týždne.

MIKULÁŠSKA PARNÁ JAZDA

5.12.2015, o 9:00 hod., Železničná stanica Svit

Klub železničných historických vozidiel v spolupráci s mestom Svit si pre deti a ich rodičov pripravili zaujímavú akciu. Mikulášska parná jazda s Papagájom sa začína vo Svite a končí sa v Kežmarku.

I. MIKULÁŠSKE TRHY

5.12.2015, o 9:00 hod., Námestie Jána Antonína Baťu vo Svite

Mesto Svit pripravilo pre svojich občanov novú tradíciu. V deň príchodu Mikuláša do mesta sa uskutoční aj prvý ročník Mikulášskych trhov, z ktorých by chcela miestna samospráva spraviť každoročnú tradíciu.

VIANOČNÁ GUĽA 2015

5. 12. 2015, o 10:00 hod., Telocvičňa ZŠ Dostojevského Po­prad

Dievčatá rôznych vekových kategórií si už tradične zmerajú sily v športovej gymnastike. Súťaž pod názvom Vianočná guľa 2015 organizuje Športový klub športovej gymnastiky GY-TA Poprad.

DARČEK

5.12.2015, o 19:00 hod., Hotel International, Veľká Lomnica

Jozef Pročko a Andrea Profantová sa predstavia v divadelnej komédií s vianočnou témou. Herecká dvojica je zárukou zábavy a ich vtipné dialógy potešia nejedného diváka.

SEXXI DEDOMRÁZOVICA

5.12.2015, Humno Tatry

Mikulášska nádielka neobíde tento rok ani Humno. Krásne ženy budú počas večera rozdávať darčeky. Hosťom večera je spevák Ben Cristovao, ktorý si pre Podtatrancov pripravil perfektný live koncert v rámci svojej tour.

TÁRAJKO A POPLETAJKA

6. 12. 2015, o 10:00 hod., Dom kultúry

Festival maskotov a rozprávkových postavičiek Tárajko a Popletajka zavítajú aj pod Tatrami, aby potešili najmladších obyvateľov mesta. Predstavenie je plné zábavných situácií, pesničiek a tancov a môžete sa tešiť na známe rozprávkové postavy ako snehuliak Olaf, Sid z Doby Ľadovej či na Shreka.

PUTUJÚCI MIKULÁŠ

6.12.2015, prímestské časti Popradu

Mikuláš, anjel a čert zavítajú do jednotlivých mestských častí, aby potešili všetky deti. Putujúci Mikuláš svoju cestu rozbehne o 13:00 v Kvetnici, o 14:00 sa ho dočkajú deti vo Veľkej, odkiaľ sa presunie do Spišskej Soboty, kde bude od 15:00 hodiny. Tých najmenších z Matejoviec poteší od 16:00 hodiny a jeho poslednou zastávkou budú od 17:00 Stráže pod Tatrami.

Čítajte tiež:

Pozrite, čo chystá Mikuláš v známych podtatranských mestách: Vyraziť si môžete aj na jazdu parným vláčikom

V deň príchodu Mikuláša do Popradu sa otvorí novinka: Vyrastie u nás Adventné mestečko!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM