Martin Sýkora Správy

Vo Vysokých Tatrách spadla lavína: V nej batohy a skialpinistické vybavenie

Piatok dopoludnia mali horskí záchranári plné ruky a nohy práce. Pod Prostredným štítom spadla lavína s podozrením, že v nej mohli uviaznuť skialpinisti.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vysokých Tatrách spadla lavína: V nej batohy a skialpinistické vybavenie
Zdroj: TASR

Dopoludnia dňa 17.3.2017 došlo v masíve Prostredného hrotu k pádu lavíny v Stillovom žľabe, ktorú spozorovali záchranári Horskej záchrannej služby (HZS), nachádzajúci sa v Malej Studenej doline.

„Okamžite kontaktovali oblastný dispečing HZS v Starom Smokovci a keďže sa v mase snehu nachádzali aj batohy a skialpinistická výstroj, urýchlene smerovali na miesto nehody. Službukonajúci dispečer zalarmoval posádku Letky Ministerstva vnútra SR a záchranárov HZS , ktorí sa nachádzajú na Medzinárodnom kynologickom seminári na Popradskom plese,“ informovali horskí záchranári.

Dobrou správou bolo, že v čase prípravy na záchrannú akciu kontaktoval Operačné stredisko tiesňového volania HZS 18300 jeden z trojice zasiahnutých slovenských skialpinistov, ktorý záchranárom podal bližšie informácie o nehode. „Nikto z nich sa nenachádzal pod lavínou, jeden z jeho kolegov však utrpel poranenie ramena. O prevoz zraneného bola požiadaná Vrtuľníková zdravotná záchranná služba (VZZS) z Popradu, ktorá pacienta transportovala na palube vrtuľníka do nemocnice,“ uzavreli záchranári.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM