Peter Handzuš Rôzne

Vráti nová iniciatíva život do prázdneho centra Popradu?

Dobrá myšlienka a pár nadšencov, ktorí sa pridajú. Bude to stačiť na to, aby sa začali diať veci? Centrum Popradu sa roky nedarí oživiť. V piatok sa však stretlo niekoľko desiatok ľudí, aby si vypočuli víziu Ondreja Kavku o budúcnosti centra mesta.

Občianske združenie je pre všetkých, ktorým záleží na rozvoji centra mesta. Na prvom stretnutí Ondrej Kavka z prípravného výboru informoval o cieľoch a predstavách fungovania združenia. „Chceme vrátiť život na námestie s tým, že budeme organizovať rôzne spoločenské, kultúrne, športové a charitatívne akcie,“ povedal pre Poprad24 o svojej vízii Ondrej Kavka, iniciátor vzniku združenia.

Združenie Pre mesto chce byť partnerom pre samosprávu Popradu. Chcú spolu hľadať spôsoby, ako zatraktívniť námestie a prilíkať tam celé rodiny. „Takéto združenie tu doteraz chýbalo. Som rád, že tu je silný partner pre mesto. Neznamená to, že bude menej práce, ale viac splnených úloh,“ zdôraznil viceprimátor Popradu Adrián Kromka.

Prvou lastovičkou tejto spolupráce je úprava bezplatného parkovania tak, aby sa v popoludňajších hodinách dostalo na námestie čo najviac ľudí. Na parkoviskách by sa malo dať zadarmo zaparkovať v pracovných dňoch už po 16:00 hod. a to od 1. mája 2012.

Fabio Bartollini, Talian podnikajúci 20 rokov na Slovensku skonštatoval: „Je dôležité, aby toto združenie vytvorilo dobrú spoluprácu s mestom. To je základ. Nedávame si žiadne veľké ciele, ale viem, že nás čaká tvrdá práca.“

Združenie už má naplánované aj akcie na najbližšie týždne. V máji bude na ulici 1. mája prebiehať florbalový turnaj. Rôzne akcie sú plánované aj na leto. O tom, čo sa bude na námestí diať, sa dozviete aj na stránkach našeho spravodajského portálu.

Vráti nová iniciatíva život do prázdneho centra Popradu?
1
Galéria
pre_mesto
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM