Peter Handzuš Kultúra

Vydarený Deň divadla: „Bilingvalisti“ hrali Tajovského

Už tretí školský rok sa druháci – „bilingvalisti“ stávajú hercami, režisérmi, dramaturgmi, kostýmovými a scénickým výtvarníkmi či kulisármi a inšpicientmi. Príležitosťou je Deň divadla, ktoré organizujú slovenčinárky.

Ilustračný obrázok k článku Vydarený  Deň divadla: „Bilingvalisti“ hrali Tajovského
Zdroj: Dnes24.sk

Podstatou projektu bolo, aby triedy druhého ročníka predstavili vlastné naštudovanie divadelných hier, o ktorých sa učia. Po dvoch „hamletovských“ ročníkoch bol tohtoročný Deň divadla rýdzo slovenský – hrali sa Tajovského Statky – zmätky.

Bolo sa na čo pozerať a čo počúvať! Rázovité kroje, vlastnoručne vyrobené kulisy, zaujímavé rekvizity, scénická hudbe. To všetko pomáhalo dotvoriť charakter jednotlivých vystúpení. Žiaci 2. E triedy dokázali pôvodný text skrátiť a upraviť tak, že výsledná inscenácia bola uceleným dielkom.

Druhá F trieda pristúpila k úlohe odlišne – žiaci vytvorili tri skupiny, ktoré zahrali len určitú sekvenciu hry. Všetci však vydali zo seba to najlepšie. Mohli to vidieť aj diváci na vianočnej besiedke, kde sa predstavila jedna skupina „efkárov“. Z inscenácie 2. E sa stane „učebná pomôcka“ – predvedú ju aj spolužiakom z ostatných ročníkov.

Vydarený  Deň divadla: „Bilingvalisti“ hrali Tajovského
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM