Rôzne

Vysoké horúčavy v Poprade: Aké opatrenia sa rozhodlo realizovať mesto a čo robia ľudia, aby sa schladili?

Horúčavy nepoľavujú. Extrémne vysoké teploty sa nevyhýbajú ani Popradu. Aké opatrenia realizuje naše mesto pre vysoké teploty a ako sa snažia schladiť obyvatelia?

Ilustračný obrázok k článku Vysoké horúčavy v Poprade: Aké opatrenia sa rozhodlo realizovať mesto a čo robia ľudia, aby sa schladili?
Zdroj: TASR

Extrémne horúce počasie trápi nielen južné časti Slovenska, ale aj nás na severe. Vysoké teploty sa nás držia a podľa predpovedí meteorológov ešte nejaký čas nepustia. Problémom je aj absencia dažďa.

Preto mesto Poprad v tomto období zvýšilo periodicitu polievania kvetinovej výzdoby v meste, a to či už na sídliskách alebo v centre. Okrem toho nezabúda ani na svojich zamestnancov, ktorí majú v tomto období skrátaný pracovný čas.

„Pracovníci mestského úradu majú zabezpečený pitný režim. V čase najväčších horúčav je vzhľadom na vysoké teploty v presklených priestoroch a absenciu klimatizovaných priestorov skrátený pracovný čas do 14. hodiny. Činnosť všetkých klientskych pracovísk MsÚ, teda kancelária prvého kontaktu, pokladňa, matrika, referáty daní a poplatkov, stavebný úrad, atď., je zabezpečená bez obmedzenia v zmysle úradných hodín,“ informoval prednosta Mestského úradu v Poprade Róbert Bujalka.

Aby sa Popradčania schladili, chodia napr. na bagroviská pri obci Batizovce, prípadne sú kúpu na kaskáde na rieke Poprad pri sídlisku Západ, využiť môžu tiež miestny akvapark. A predovšetkým tí najmenší sa tešia zo striekajúcej fontány pred popradskou Arénou.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM