Dominika Pacigová Rôzne Správy

Vyučovanie sa zmenilo na zábavu: Nový gympel oslávil Európsky deň jazykov

Európsky deň jazykov podporuje vzdelávanie, výučbu cudzích jazykov a oslavuje rozmanitosť jazykov na starom kontinente.

Ilustračný obrázok k článku Vyučovanie sa zmenilo na zábavu: Nový gympel oslávil Európsky deň jazykov
Foto: SŠDT Poprad

26. september je od roku 2001 venovaný oslave jazykovej rôznorodosti európskych štátov. V mnohých krajinách sa organizujú podujatia, do ktorých sa zapájajú najmä školy.

Študenti Gymnázia na Ulici Dominika Tatarku v Poprade si vyskúšali netradičný spôsob výučby cudzích jazykov a ocitli sa na pozíciách učiteľov. Konfrontovali sa s európskou mnohojazyčnosťou prostredníctvom zaujímavého programu – rôznych súťaží, prezentácií či učenia sa nových slovíčok. Hravou formou si priblížili viaceré jazyky európskych štátov. Prezentovali sa aj zahraniční študenti z USA a Mexika, ktorí sú na Slovensku v rámci výmenného pobytu. Tí si pripravili pre ostatných spolužiakov frázy v španielčine, ako aj ukážky správneho britského a nemeckého prízvuku. Podujatie ponúklo aj čosi pre maškrtné jazýčky – napríklad anglický čaj s mliekom a tradičné dezerty.

Naučiť sa cudzí jazyk nie je jednoduché, vyžaduje si to značné úsilie, ale oplatí sa to. A prečo je znalosť cudzích jazykov dôležitá? Vytvára šance jednoduchšieho uplatnenia sa na pracovnom trhu či vycestovania do rôznych krajín sveta a pomáha nadväzovať nové priateľstvá.

Nový gympel oslávil Európsky deň jazykov
3
Galéria
Foto: SŠDT Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM