Peter Handzuš Správy

Významní podnikatelia sa stretli s primátorom na spoločnej večeri: Spolupráca medzi talianskymi firmami a mestom je dôležitá

Jozef Švagerko zobral novú funkciu do rúk správnym spôsobom. Nielen Popradčania ho môžu vídať a stretávať sa s ním osobne na rôznych akciách, s ktorými sa teraz, pred Vianocami, roztrhlo vrece.

Ilustračný obrázok k článku Významní podnikatelia sa stretli s primátorom na spoločnej večeri: Spolupráca medzi talianskymi firmami a mestom je dôležitá
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Poprad patrí medzi najdôležitejšie lokality na Slovensku, kde pôsobia podnikatelia z talianskej komunity. Zástupcovia viacerých firiem sa stretli s primátorom Jozefom Švagerkom na spoločnej večeri. Taliansko-slovenská obchodná komora chcela aj takýmto spôsobom privítať nového primátora mesta a vyjadriť mu tak podporu. Na stretnutí sa zúčastnili dokonca aj zástupcovia firiem zo Spišskej Novej Vsi, Žiliny a Bratislavy.

„V Poprade je najväčšia koncentrácia talianskych firiem na Slovensku a dobré vzťahy s mestom a so samosprávou patria medzi základné podmienky dobrého fungovania týchto firiem pod Tatrami. Veľmi si vážime, že sme sa mohli s pánom primátorom Švagerkom stretnúť,“ povedal po stretnutí Fabio Bortolini, známy taliansky podnikateľ žijúci na Slovensku.

Talianska komunita v Poprade vytvára dlhé roky stovky pracovných miest pre Popradčanov, ale aj ľudí zo širokého okolia. Známy výrobca práčiek dotiahol do Matejoviec viacero svojich subdodávateľov a komunita talianskych podnikateľov sa tak úctyhodne rozrástla. „Títo ľudia vytvárajú podmienky pre zamestnanosť v našom regióne. Všetko to začalo príchodom spoločnosti Whirlpool a pána Biondiho. Na ne sa potom napojili ďalšie firmy, ktoré dávajú prácu stovkám ľudí z nášho regiónu. Chcem aj tieto kontakty využiť v prospech kvality života v Poprade,“ zhodnotil stretnutie s podnikateľmi popradský primátor Jozef Švagerko.

Významní podnikatelia sa stretli s primátorom na spoločnej večeri. Spolupráca me
10
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM