Peter Handzuš Rôzne

Z charitatívneho golfového turnaja pôjde 10.500 eur na Hodinu deťom

Finančný dar vo výške 10.500 eur vrátane invalidného vozíka z charitatívneho golfového turnaja Charity Golf Cup 2011 poputuje do najväčšej celoslovenskej zbierky na pomoc deťom – Hodina deťom. Tú už 13. rok organizuje Nadácia pre deti Slovenska.

Golfový turnaj osobností sa na ihrisku vo Veľkej Lomnici uskutočnil už po štvrtý raz. Invalidný vozík, ktorý venoval jeden z hotelov na Zemplínskej Šírave, odovzdá nadácia Slovenskej spoločnosti pre spina bifida a hydrocefalus v Smoleniciach. Finančná hotovosť zo zbierky pôjde na grantový program Hodina deťom, z ktorého nadácia podporí projekty na pomoc deťom z celého Slovenska.

„Ďakujeme všetkým, ktorí prišli dnes podporiť aktivity, zlepšujúce podmienky, v ktorých vyrastajú naše deti. Ubezpečujem všetkých, ktorí dnes prispeli, že peniaze budú transparentne rozdelené medzi najkvalitnejšie projekty z celého Slovenska. Už 15 rokov mapujeme potreby a ohrozenia detí na Slovensku a podporujeme alebo sami realizujeme projekty, ktoré reagujú na naše zistenia,“ zdôraznila riaditeľka Nadácie pre deti Slovenska Dana Rušinová.

Golfový turnaj prišli v nedeľu (21.8.) podporiť známe tváre slovenského športu či šoubiznisu. Golf si medzi inými zahrala aj Elena Kaliská, Pavol Hurajt či Milan Kňažko a Filip Tuma. Viacerí z nich darovali do dražby časť svojho športového oblečenia, Milan Kňažko venoval svoje knihy, Martin Štrbák svoj dres aj s podpismi všetkých hráčov HC LEV Poprad, Elena Kaliská svoje pádlo a biatlonista Pavol Hurajt svoje palice.

Zo zbierky Hodina deťom sa podporujú projekty na pomoc deťom z bežnej populácie, zdravotne postihnutým chlapcom a dievčatám, sociálne či etnicky slabým, ale nadácia pomáha aj nadaným deťom a dospelým dôležitým pre detváky. Na turnaji tieto projekty reprezentovalo občianske združenie Nádej z Popradu, ktoré bolo podporené v minulom roku. Vedie denný stacionár pre deti s mentálnym a kombinovaným postihnutím.

Text: TASR Foto: golftatry.sk

golf
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM