Peter Handzuš Futbal

Začala sa nadstavba DOXXbet ligy. FK Poprad odohral zápas proti lídrovi zo Skalice

V sobotu 4. apríla odštartovala nadstavbová časť DOXXbet ligy aj v NTC Poprad. Domáci FK privítal v prvom kole lídra Západu MFK Skalica. Aj napriek bojovnému výkonu sa Popradčania strelecky nepresadili.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa nadstavba DOXXbet ligy. FK Poprad odohral zápas proti lídrovi zo Skalice
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Šancí bolo celkovo na oboch stranách málo, ale treba športovo priznať, že hostia mali tých vyloženejších o niečo viac. Jednu z nich v druhom polčase využili a tak si spod Tatier vezú tri body.

Od prvej minúty sa hral opatrný medzišestnástkový futbal. Po štvrťhodine hry sa však už začali diať veci. Dve tutovky spálili Záhoráci v 15. minúte. Najmä pozícia zoči voči domácemu brankárovi v podaní Lukáša Svrčeka volala po góle, no približne desiatka fanúšikov Skalice si na gól ešte musela počkať. Hostia ako favorit stretnutia mali viac z hry a domáci sa nepúšťali do bezhlavého útočenia. Snažili sa využívať rýchle brejky, prípadne štandardné situácie. Rohových kopov zahrávali dostatok už v prvom polčase, ale stále tomu čosi chýbalo. V 37. minúte sa práve po takejto hernej činnosti zrodila azda najväčšia prvopolčasová príležitosť Popradu, keď v skrumáži len nenápadne posúval zadovkou loptu do malého vápna Dominik Orenič a lopta sa nie príliš prudko kotúľala tesne vedľa pravej žrde. Súperi sa napokon rozchádzali do šatní za bezgólového stavu.

Do druhého dejstva vstupovali domáci aktívnejšie a aj s jednou zmenou, keď Ľubomíra Jurča vystriedal ofenzívny hráč Peter Melek. Smerom dopredu sa Popradčania čoraz viac osmeľovali a vyše 1300 divákov niekoľkokrát tlieskalo možnostiam svojich. Hľadisko zaburácalo v 50. minúte po ďalekonosnom prízemnom projektyle Filipa Palutku, no lopta letela mimo skalickej svätyne. Ďalší pozdrav hosťujúcemu brankárovi poslal v 63. minúte spoza šestnástky Marián Ferenc, ale jeho pokus iba kopíroval strelu spoluhráča Palutku. Boli to svetlé momenty Popradu, na ktoré zareagoval hosťujúci tréner. Na ihrisko poslal oddýchnutého najlepšieho strelca Skalice Ľubomíra Ulricha a toho bolo v poslednej pol hodine na ihrisku cítiť. Dvanásť minút pred koncom zápasu práve on rozhodol. Domácim sa nepodarilo loptu odpratať do bezpečia, Ulrich vyšprintoval, obišiel brankára Huszárika a aj napriek obetavým obrancom Popradu dostal z uhla loptu do siete. Bola to studená sprcha pre domácich, ale tí zbrane neskladali. Aj keď už o minútu po góle im mohol zasadiť definitívne K.O. sľubnou hlavičkou Ondrej Neoveský. Blízko k vyrovnaniu mali hráči Popradu v 82. minúte, keď po ľavej strane unikal Lukáš Kubus, po zemi servíroval loptu spoluhráčom pred bránu, no len centimetre chýbali, aby na ňu dosiahol v páde Peter Melek. Dva zaujímavé momenty ešte ozdobili aj tri minúty nadstaveného času. V 92. minúte veľa nechýbalo krížnej strele Skaličana Ľubomíra Ulricha a rušno bolo v zápätí aj na opačnej strane. V skrumáži na hranici pokutového územia sa všetci domáci aktéri na ihrisku i diváci na tribúne dožadovali súperovej ruky. Hlavný rozhodca aj fúkol do píšťalky, ale to len preto, aby ukončil tento zápas. Popradčania teda vstúpili do nadstavbových bojov tesnou prehrou, za ktorú sa však vôbec nemusia hanbiť.

„Hrali sme proti ťažkému súperovi, aj keď postupoval zo šiesteho miesta. Doma má však slušnú bilanciu. Je to bojovné a agresívne mužstvo. O ten jeden gól sme boli lepší a zaslúžene sme vyhrali. Čakajú nás ťažké zápasy, ale máme tri body a to ma teší,“ konštatoval po zápase tréner MFK Skalica Štefan Horný.

„Stretli sa dve mužstvá s podobným štýlom hry. Súper mal dve gólové šance a jednu z nich využil. Pri troche šťastia to mohla byť remíza a to by bolo maximum našich možností. Boli sme vyrovnaným súperom kvalitnému mužstvu. Neostáva mi nič iné, ako pogratulovať Skalici k víťazstvu. Svojim hráčom nemám čo vyčítať. Videli sme na čo majú. Pre nás to bol poučný zápas,“ hodnotil tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

1. kolo nadstavby DOXXbet ligy

FK Poprad – MFK Skalica 0:1 (0:0)
77´ Ulrich,
ŽK : 54´ Peter Melek, 79´ Lukáš Janigloš
Diváci 1314

Zdroj: fkpoprad.com

FK Poprad vs. MFK Skalica 0:1
18
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM