Peter Handzuš Kultúra

Zaujímajú vás stredoveké dejiny Slovenska? Príďte na prednášku do Letnej čitárne

Podtatranské múzeum v Poprade otvorilo pre svojich návštevníkov, tak ako minulý rok, Letnú čitáreň v priestoroch átria budovy múzea v Poprade na Vajanského ulici.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímajú vás stredoveké dejiny Slovenska? Príďte na prednášku do Letnej čitárne
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Čitáreň je otvorená cez prázdniny každú stredu od 15 . 00 – 19. 00 hod. Návštevníci majú možnosť posedieť si v príjemnom prostredí pod holým nebom, kde im bude k dispozícii množstvo publikácii z fondu muzeálnej knižnice. Ponuka zahŕňa najnovšie čísla regionálnych periodík, publikácie z edičnej činnosti múzea, ako aj najnovšie prírastky do fondu knižnice.

Pre návštevníkov je pripravený zoznam literatúry, z ktorého si môžu vybrať, ale v prípade konkrétnych požiadaviek a pri dodržaní pravidiel ochrany fondu, môžu študovať aj literatúru mimo ponuky. „V prípade nepriaznivého počasia budeme naše služby poskytovať v priestoroch študovne muzeálnej knižnice,“ informovala Magdaléna Bekessová, riaditeľka Podtatranského múzea v Poprade.

Na stredu 23. 7. 2014 je v Letne čitárni naplánováná druhá letná prednáška – Pohľady do stredovekých dejín Slovenska. Táto prednáška bude v múzeu pri príležitosti prezentovania novej publikácie s názvom „Pohľady do stredovekých dejín Slovenska“, autora Michala Slivku z Katedry archeológie FF UK Bratislava, ktorý záujemcov zoznámi so stredovekou duchovnou kultúrou na Slovensku. „Prednáška bude spojená s prezentáciou rovnomennej publikácie a autogramiádou autora,“ dodala Bekessová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM