Martin Sýkora Správy

Zber biologicky rozložitelného odpadu v Poprade začne už 1. júna

Biologicky rozložiteľný odpad (BRKO) začnú v podtatranskej metropole zbierať už o niekoľko dní. Predchádzala tomu distribúcia zberných nádob, ktoré sú už pri rodinných domoch.

Ilustračný obrázok k článku Zber biologicky rozložitelného odpadu v Poprade začne už 1. júna
Foto: Peter Handzuš

Plastové nádoby sa plnia

1. júna začína v Poprade zber biologicky rozložitelného odpadu(BRO) z rodinných domov. Ide o súčasť projektu, ktorého cieľom je zvýšenie miery zhodnocovania odpadov na území mesta prostredníctvom zvýšenia kapacity triedeného zberu BRO. „Do dnešného dňa si obyvatelia rodinných domov vyzdvihli zo zberného dvora na Hraničnej ulici viac ako 1200 hnedých plastových zberných nádob s objemom 240 l. Seniorom nad 70 rokov ako aj osobám ZŤP, ktoré o to požiadali, budú nádoby distribuované priamo do domácností v priebehu budúceho týždňa,“ uviedol Slavomír Karabinoš zo Strategického rozvojového manažmentu MsÚ v Poprade.

Nádoby treba vyložiť v deň zberu

Zber BRO bude v čase od 1.júna do 31.augusta vo frekvencii raz týždenne, od 1.septembra do 30.apríla raz za dva týždne. „Harmonogram zberu BRO podľa jednotlivých lokalít bude distribuovaný do domácností, ktoré majú nárok na zbernú nádobu. V elektronickej podobe bude harmonogram prístupný aj na webovom sídle mesta Poprad a webovom sídle spoločnosti Brantner,“ uviedol komunikačný manažér popradskej radnice Marián Galajda.

Zberné nádoby bude potrebné vyložiť v deň zberu najneskôr do 6:00 hod. Do nádob môže byť ukladaný zelený odpad zo záhrad ako aj suchý kuchynský BRO z prípravy jedál.

V prípade, že bude v hnedých nádobách uložený iný ako BRO odpad, nádoby nebudú vyvezené. Občania z rodinných domov, pre ktorých sú nádoby na BRO pripravené a zatiaľ si ich nevyzdvihli, tak môžu naďalej urobiť na zbernom dvore na Hraničnej ulici.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM