Martin Sýkora Iné športy

Zlatý Shihan na Orava Cup 2017: Popradčania najlepší na celom turnaji

Pre medailovú žatvu vycestoval Karate klub Shihan Poprad vo februárovú sobotu na Oravu, kde sa v športovej hale v Dolnom Kubíne konal Orava cup 2017.

Ilustračný obrázok k článku Zlatý Shihan na Orava Cup 2017: Popradčania najlepší na celom turnaji
Zdroj: Shihan Poprad

Vyše 400 štartujúcich bojovalo v kategóriách súborného cvičenia kata a športového zápasu kumite. Na tatami nastúpili ako prvé najmenšie kategórie a v súbornom cvičení kata pokročilých 6–7 ročných chlapcov Benjamín Hyben vybojoval pre Shihanistov prvé zlato. Druhé zlato hneď pridala Vanesa Jankurová, ktorá nenašla premožiteľku v kategórií kata mladších dorasteniek.

Starší žiaci mali menej šťastia

Menej sa darilo starším žiakom keď Hugo Hyben v kategórií pokročilých a Martin Stříž medzi začiatočníkmi svoje zápasy o bronz prehrali a skončili tak za pódiovými umiestneniami. Simona Bednarčíková medzi pokročilými staršími žiačkami z eliminácií nepostúpila. Samuel Bednarčík medzi kadetmi vybojoval cenné striebro. V kategórií kata ako posledná nastúpila Andrea Glatzová a pridala do zbierky ďalšie dva cenné kovy.

„Medzi seniorkami skončila bronzová a v kategórií Masters žien nad 35 rokov zlatá. V kategórií športového zápasu kumite ako prvý opäť nastúpil Benjamín Hyben a to medzi 6–7 ročnými chlapcami nad 24 kg. Tento krát však bez medailového zápisu, keď svoj zápas o tretie miesto prehral. Rovnako za pódiovým umiestnením skončili aj Jozef Langa medzi mladšími žiakmi do 32 kg a Filip Chudík medzi staršími žiakmi do 40 kg. Martin Stříž v tejto kategórií skončil v eliminačných bojoch,“ informoval Ján Glatz z Karate klubu Shihan Poprad.

Shihan Poprad Orava Cup 2017
11
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Celkovo suverénne prvé miesto

O ďalšie medailové umiestnenia sa postarali staršie žiačky. V kategórií do 30 kg skončila Veronika Jalowiczorová prvá. Rovnako v kategórií do 35 kg vybojovala Ema Zacharová zlato a Veronika Jalowiczorová pridala ešte bronz. Bronzová skončila aj Barbora Glatzová v kategórií do 40 kg. V kategórií mladších dorastencov do 4 5kg Adam Chudík vybojoval striebro. V tejto kategórií nastúpil aj Adrián Kolesár, ktorý však zápas o tretie miesto prehrala a skončil za pódiovým umiestnením. Kristína Tapferová medzi mladšími dorastenkami nad 50 kg vybojovala bronz.

„V posledných troch kategóriách sme bodovali naplno, keď vo svojich kategóriách nenašli premožiteľov. Marko Jalowiczor medzi mladšími dorastencami do 50 kg, Igor Hauser medzi kadetmi do 52 kg a Monika Pekarčíková medzi kadetkami nad 54 kg vybojovali zlato a uzavreli tak medailovú zbierku,“ dodal Glatz.

Karate klub Shihan Poprad na Oravskom pohári v celkovom hodnotení s ôsmimi zlatými, dvoma striebornými a štyrmi bronzovými medailami obsadil suverénne prvé miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM