Hokej

Zmeny v kádri Popradu: Z Kanady sa vracia mladík Suchý, hokejistov naopak opúšťa Soberg

Pôsobenie pod Tatrami Sobergovi nevyšlo, nedokázal sa presadiť podľa svojich očakávaní. V slovenskej extralige odohral pre zranenie iba päť duelov.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v kádri Popradu: Z Kanady sa vracia mladík Suchý, hokejistov naopak opúšťa Soberg
Zdroj: TASR

Účastníka hokejovej Tipos extraligy HK Poprad posilnil osemnásťročný útočník Markus Suchý. Klub na oficiálnej stránke informoval aj o ukončení spolupráce s nórskym útočníkom Markusom Sobergom.

Mladý odchovanec sa vrátil do Popradu z kanadskej juniorky. Suchý hral v drese „kamzíkov“ počas tohtoročnej prípravy, no potom odišiel do Kanady, kde hral za tím Blainville-Boisbriand Armada. V piatich zápasoch si pripísal jednu asistenciu.

Miesto si nevybojoval

„Po vydarenej príprave bol o mňa v Poprade záujem, ale ja som sa vrátil do Kanady s cieľom vybojovať si v tíme lepšie miesto. To sa mi nepodarilo, tak preto som sa rozhodol vrátiť do materského klubu. Budem plniť všetky úlohy od trénera a verím, že tímu pomôžem čo k najlepšiemu výsledku,“ uviedol Suchý.

Riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi privítal návrat mladého útočníka: „Mal v lete veľmi vydarenú prípravu, ale ešte to chcel skúsiť v Kanade. Povedali sme mu, že u nás má dvere otvorené. Sme radi, že ho máme pod dlhodobou zmluvou, je to veľmi perspektívny hráč do budúcna.“

Iba päť duelov

Pôsobenie pod Tatrami nevyšlo Sobergovi, ktorý sa nedokázal presadiť podľa svojich očakávaní.

V slovenskej extralige odohral pre zranenie iba päť duelov.

Z osobných dôvodov sa rozhodol požiadať o ukončenie zmluvy a vrátiť sa do Nórska. „Markus sa po zraneniach necítil komfortne. Želáme mu v ďalšej kariére len to najlepšie,“ poznamenal Jurinyi.

archívne foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM