Monika Vengrínová Rôzne

Známi Popradčania a Tatranci prezradili dovolenkové plány: Takto budeme oddychovať cez leto!

Čas dovoleniek sa začína. Teplé letné počasie láka k vode, k spoznávaniu krajín i k športovaniu. Spýtali sme sa preto známych Popradčanov a Tatrancov, kam sa chystajú dovolenkovať oni...

Ilustračný obrázok k článku Známi Popradčania a Tatranci prezradili dovolenkové plány: Takto budeme oddychovať cez leto!
Zdroj: TASR

Letné prázdniny už pomaly, ale isto klopú na dvere a netešia sa na ne iba tí najmenší. Čas oddychu a dovoleniek si užijú aj známi ľudia spod Tatier i priamo z nich.

Hokejista Kroták ostane doma s tehotnou manželkou

Do rodiny výborného popradského hokejistu a hviezdy extraligy onedlho pribudne ďalší člen rodiny, Krotákovci preto tento rok budú leto tráviť doma. „Manželka je tehotná, preto sa na dovolenku nechystáme. Inak je však pre nás najlepšou dovolenkou pár dní oddychu pri mori,“ priznal sa Arne Kroták.

Dovolenka s rodinou v Chorvátsku čaká primátora Vysokých Tatier Mokoša

Na desať dňovú dovolenku v Chorvátsku s celou rodinou sa chystá prvý muž Vysokých Tatier. Na Brač sa vydá so svojou manželkou, dcérami i s vnúčatami autami. Ako ale priznáva, o destinácii nerozhodol on, rád však súhlasil. „Viete, ako to je u mužov, my o dovolenkách nerozhodujeme. Je to ale krásna krajina s peknou prírodou, morom, takže som súhlasil,“ usmieva sa Ján Mokoš. Ako ale ďalej dodáva, dovolenku nechce preležať, využije ju na aktívny oddych.

„Vždy sa snažím dovolenkovať tak, že chodím do prírody, na turistiku, cyklistiku. Nerád ležím niekde na piesku pri mori alebo pri bazéne a lúštim krížovky. To bolo kedysi. Teraz sa ráno idem rýchlejším krokom prejsť k moru, potom si idem zaplávať a poobede sa venujem vnúčatám. Prípadne sa rád poobzerám po kultúrnych pamiatkach. Snažím sa byť v pohybe,“ dodal.

Riaditeľska festivalu Horský film Hámorová už má dovolenku za sebou

„Už mám po dovolenke =( Pred pár dňami som sa vrátila z Nepálu, kde som v národnom parku Langtang vystúpila na Kyanjin Ri vo výške 4600 m n.m.“ povedala Marika Hámorová s tým, že hneď potom ešte absolvovala treking v Solo Khumbu. Hámorová sa tiež priznala, že jej dovolenky nie sú typickým ležaním pri mori: „Moje dovolenky sú skôr o chodení a lezení“.

Riaditeľ horskej záchrannej služby Janiga si chce oddýchnuť od snehu a zimy

Dovolenka pri mori i niekoľko dní na Slovensku čaká riaditeľa Horskej záchrannej služby Vysoké Tatry a jeho rodinu. „Keďže máme dve malé deti, určite chceme ísť v lete k moru. Oddýchnuť si od snehu a zimy a trochu sa ísť vyhriať. Tiež chceme niekoľko dní stráviť cestovaním po Slovensku. Plánujeme splav Hrona s lyžiarskym klubom, ktorý navštevujú naše deti a tiež si pozrieť rôzne lokality, hlavne tie horské,“ prezradil svoje dovolenkové plány Jozef Janiga.

Na Slovensku tiež s rodinou radi spoznávajú hrady, zámky, či jaskyne a uprednostňujú aktívny oddych tak, aby z dovolenky mali pôžitok aj deti. „Nie som veľmi oddychujúci človek, za čo sa na mňa manželka niekedy hnevá. Na pláži vydržím maximálne jeden deň. Máme však radi históriu, čiže dovolenky využívame aj na spoznávanie krajín,“ dodal Janiga.

Tréner FK Poprad Lajčák bude čítať knihy a opaľovať sa na pláži

Tréner popradských futbalistov, ktorým sa aj jeho zásluhou podarilo postúpiť do druhej ligy, si po náročnom období vo futbale i v práci ako riaditeľ gymnázia plánuje dovolenku užiť pasívne. S manželkou sa chystá na krátku, osemdňovú dovolenku na Cyprus.

„Nechcem sa o nič starať, o ničom rozhodovať, nič riešiť. Chcem dočítať všetky knihy, ktoré sa mi nakopili na nočnom stolíku, plávať, hrať tenis, opaľovať sa na pláži a večer si dať pohár dobrého cyperského vína,“ teší sa na zaslúžený oddych Vladimír Lajčák. Na dovolenke chce mať len kľud, pokoj a pohodu a preto verí, že sa mu to takto podarí aj tento rok.

Slovensko bude spoznávať riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry Maťašovská

„Do zahraničia toto leto ísť neplánujem. Bola som na jar. Teraz som sa rozhodla stráviť leto na Slovensku spoznávaním jednotlivých regiónov a pozrieť, čo všetko naša krajina ponúka,“ povedala o svojich plánoch Lenka Maťašovská s tým, že na dovolenke kombinuje aktívny oddych s pasívnym.

„Boli obdobia, keď som na dovolenky chodila vyslovene relaxovať niekde na pláži, posledné dva roky sa to však zmenilo. Prvé dva dni skutočne oddychujem, úplne vypínam, ale keďže som aktívny človek, následne na to cestujem, spoznávam danú krajinu, mentalitu, gastronómiu i kultúru, stretávam sa s domácimi ľuďmi. Pretože, čo človek vidí a zažije na dovolenke, to mu potom ostane,“ myslí si Maťašovská.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM