Peter Handzuš Hokej

Zo Zvolena bez bodu

HK AutoFinance Poprad zo Zvolena bez bodu.

HKM Zvolen – HK Autofinance Poprad 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 7., 40. Čurilla, 28. Slovák z tr. strieľania, 41. Baláž. Rozhodovali: Baluška – J. Tvrdoň, M. Orolin, vylúčenia: 5:4, presilovky: 0:0, oslabenbia: 0:0, 1217 divákov.

Vo Zvolene si hráči v úvode zápasu len ťažko vytvárali gólové šance. Až v 5. minúte nastrelil Baláž pravú žŕdku Melicherčíkovej bránky. O dve minúty si domáci vytvorili dobrú šancu. Strelu Škvaridla brankár vyrazil, ale Čurilla ju poslal späť do bránky. V 12. minúte mal vyrovnávajúci gól na hokejke Paločko, ale domáci brankár Trenčan bol na mieste. V 17. minúte nevyužil samostatný únik Slovák, keď prestrelil bránku.

Aj v 24. minúte mal veľkú šancu Paločko, na druhej strane sa zblízka nepresadil Baláž. O štyri minúty útočiaceho Slováka podrazil Novotný, nariadené trestné strieľanie faulovaný hráč bezpečne premenil. V 32. Leskovjanský ani na dvakrát neprekonal Melicherčíka. V posledných sekundách druhej časti zužitkoval Škvaridlovu prihrávku Čurilla a švihom strelil puk do vinkla bránky.

Hneď v 41. minúte prihral Leskovjanský spoza bránky dobre postavenému Balážovi a bolo 4:0. V 53. minúte sa nepresadil z dobrej pozície pred brankárom Trenčanov Rapáč, vzápätí na druhej strane Šachrajčuk netrafil ani bránku a tak sa skóre nezmenilo a domáci zaslúžene vyhrali.

Vladimír Klinga, asistent trénera Zvolena: „Chceli sme potvrdiť vybojované body v Nitre. Snažili sme sa hrať odhodlane a kombinačne. Výborne nám zachytal brankár Trenčan. Bol to náš najlepší výkon v sezóne.“

Ladislav Svozil, tréner Popradu: „Bolo to ďalšie stretnutie vonku, ale to nie je žiadna výhovorka. Domáci hrali s veľkým nasadením, boli všade a my sme boli o krok vpred. Vyrobili sme veľa chýb a za to sme pykali. Boli sme slabší, ale nemôžem povedať, že mužstvo nechcelo. Zvolen bol jednoducho lepší.“

Text + foto: TASR

zv-pp
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM