Tlačové správy

12 miliónov EUR !!!

Toľko má na účte mesto Poprad a môže ich použiť na čo chce. Z nich 5,5 nazhromaždil Anton Danko a zvyšok Jozef Švagerko.

Ilustračný obrázok k článku 12 miliónov EUR !!!
Zdroj: Dnes24.sk

S veľkou obľubou sa omieľa, že Poprad je vo výbornej finančnej kondícii. Je to síce pekné byť niekde vysoko v rebríčku finančného rankingu, ale má to svoju cenu. Je to množstvo peňazí, ktoré sa mali investovať, ale sa neinvestovali a teraz to v meste chýba. To, že teraz môžeme s väčším objemom peňazí urobiť väčšie projekty je čistá demagógia. Škody na majetku mesta, ktoré treba kvôli zanedbaniu starostlivosti naprávať, rastú rýchlejšie, než „úspory“ získané nevyužitím voľných peňazí: most nad Zdravotníckou ulicou bol podľa znaleckého posudku v havarijnom stave už v roku 2013. Ak by bol opravený už v roku 2010, cena by bola polovičná oproti tomu, ako bola v roku 2018, kedy musel byť úplne prestavaný. O raste ceny materiálov a práce ani nehovorím. V podobnom stave je most na Alžbetinej ulici pri mestskom úrade, iba že to až tak nevidno. A preto sa tým poslanci ani primátori nezaoberajú. Telocvičňa na Francisciho ulici sa dala zachrániť ešte pred dvoma rokmi a za 250 tisíc prestavať na modernú halu, a to už bolo zakázané do nej vstupovať z bezpečnostných dôvodov. Teraz budeme platiť za jej zbúranie, alebo „sa“ veľkodušne ponúkne „znížená cena“ nejakému „dobrodincovi“ – ako sme to už viackrát zažili.

Sľubujú sa rôzne projekty, ktoré ohurujú svojím rozsahom. Ako to býva, vždy sa neskôr dá nájsť dôvod, prečo sa to nedalo. No ľudia nie sú hlúpi a vedia, čo im treba: pri príprave územného plánu v roku 2015 a 2016 na stretnutiach s občanmi vyzbieralo niekoľko stoviek podnetov. Tie boli systematicky zotriedené a … ponechané bokom: aspoň sa vie, čo treba ľuďom sľúbiť. A za „ušetrené“ peniaze môžu „spriatelené“ firmy robiť „užitočné“ projekty pre iné „spriatelené“ subjekty.

V mojich očiach je tých 12 miliónov na účte mesta nemým hlasom pýtajúcim sa:
Má právo posadiť sa na kreslo primátora niekto z tých, čo ich tam nechali schnúť, zatiaľ čo je mesto „vo výbornej finančnej kondícii“ a pod rukami nám padanú mestské stavby ohrozujúc bezpečnosť ak nie priam životy?“
Majú právo zasadnúť na poslanecké kreslá tí, čo viac, než dve volebné obdobia rozhodovali, ale nerozhodli, že treba zabezpečiť, aby mesto bezpečne slúžilo ľuďom?“

Verím, že stačí viac prihliadnuť na ľudí a byť vnímavý na ich potreby

Pavol Gašper

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Pavol Gašper
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM