Simona Ivančáková Kultúra

Aj takýto ples zažije Poprad: Mladí to v našom meste roztočia so škraboškami!

Plesová sezóna každoročne láka ľudí vyraziť si za relaxom a zábavou. V Poprade sú v tomto smere činní aj mladí ľudia. Veď pozrite, čo v našom meste chystajú.

Ilustračný obrázok k článku Aj takýto ples zažije Poprad: Mladí to v našom meste roztočia so škraboškami!
Foto: Slávka Kellová

V priebehu januára môžu mladí u nás zažiť poriadnu zábavu. Mládežnícky parlament z Popradu pre mladých ľudí pripravuje ples. Zisťovali sme o tom viac.

História mládežníckeho parlamentu z Popradu začína ešte v minulom storočí. „Vznik parlamentu siaha do roku 1998, kedy začal pôsobiť. Prešiel mnohými zmenami, či už išlo o zmenu členov, názvu, ale aj samotnú štruktúru,“ informoval Popradský mládežnícky parlament.

Trinásty ročník sa ponesie v štýle škrabošiek

Ide o skupinu mladých ľudí, ktorí sa snažia v podtatranskej metropole nielen o rozvoj kultúrnych akcií, ale aj množstva športových či vzdelávacích aktivít. „Parlament pomáha mladým ľuďom ich nápady zrealizovať, ide o spojku medzi mestom a mládežou, ktorá v meste žije,“ zhodli sa členovia parlamentu. Jedným z podujatí, ktoré už tradične organizujú je aj ples.

Tento rok sa uskutoční už jeho trinásty ročník. „Témou pre tento rok sú škrabošky,“ povedal Jakub Dančo, člen Popradského mládežníckeho parlamentu. Štart študentského plesu je naplánovaný na piatok 15. januára 2016 o 18:00 hodine. V mestskej časti Matejovce sa počas plesu uskutoční aj kultúrny program. „Tešiť sa môžete na kubánskeho speváka Eusebia, DJ Ďoopa, ale aj na vystúpenie popradskej skupiny Oils,“ uviedol Dančo. Súčasťou zábavného večera bude aj tombola s hodnotnými cenami. A závidieť mladým v Poprade nemusia ani vo Svite.

Chcú zabaviť viac ako sto tínedžerov

Svoj mládežnícky parlament má aj toto mesto. Síce počtom členov sú mnoho menší a aj vekovo mladší ako ich popradskí kolegovia, ale aktivitami za nimi nezaostávajú. Parlament funguje približne od februára 2013 a má za sebou zopár úspešných akcií. Jednou z nich je práve aj organizovanie ple­su.

Tento rok sa uskutoční už jeho tretie pokračovanie. Mládež z „baťového mestečka“ a okolia sa zíde 29. januára, aby sa spoločne zabavili a zatancovali si. „V programe sa predstaví spevácke a hudobné gitarové číslo, ale prídu aj tanečníci z Košíc, ktorí predvedú írske tance,“ uviedol Marko Habiňák, člen Mládežníckeho parlamentu zo Svitu. Organizátori dúfajú, že sa predá všetkých 120 lístkov. „V cene 12 eur je zahrnutá aj večera a účastníci plesu sa môžu tešiť aj na bohatú tombolu,“ uzavrel Marko Habiňák.

Čítajte tiež:

Popradské deti a trávenie vianočných prázdnin? Nechýba ani štrikovanie u babky

Ochranári TANAP-u vystríhajú ľudí: Pyrotechniku u nás nepoužívajte, tohoto sú schopné výbuchy na území parku!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM